Шест формации вероятно ще влязат в следващия парламент, сочат данни

...
Шест формации вероятно ще влязат в следващия парламент, сочат данни
Коментари Харесай

Драма на вота! Фотофиниш решава съдбата на страната

Шест обединения евентуално ще влязат в идващия парламент, сочат данни от национално изследване на социологическата организация " Насока ". С минимална разлика водят класацията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, следват ги Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

Настоящото национално изследване е финансирано и осъществено взаимно от " Булевард България " и социологическа организация НАСОКА. Изследването е извършено в интервала 7-14 март 2023 година, измежду 1200 пълнолетни български жители от цялата страна.
-->
Двете водещи политически сили са с извънредно близки резултати и при предстоящата изборна интензивност е допустимо относително дребен брой гласове да доведат до разбъркване на върха, демонстрира изследването.

" Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) има минимална преднина от 0,6% пред главния си конкурент ГЕРБ-СДС.

За обединението ПП-ДБ показват, че ще дадат гласа си 27% от показалите име на партия/коалиция, за която ще гласоподават, а за ГЕРБ-СДС - 26,4%. Сред гласоподавателите, които декларират, че сигурно ще гласоподават обаче, ГЕРБ-СДС повежда с минимална разлика пред ПП-ДБ.

Очертава се конспирация и за третото място, за което спорят Движение за права и свободи и " Възраждане ", разясняват социолозите, осведоми Българска телеграфна агенция. Двете обединения са с близки електорални дялове - ДПС е с 13,2%, а " Възраждане " - с 12,2%.

На пета позиция, съгласно данните, е Българска социалистическа партия с 6,2% от твърдо решилите да гласоподават.

" Български напредък " са с 4,3%. Останалите политически сили, все още, са с ниски шансове за посланичество в 49-ото Народно заседание. Най-близо до 4-процентовата преграда са " Левицата! " с 3,1% и " ИТН " с 3%.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР