Шест дни преди началото на олимпийските игри в Токио първи

...
Шест дни преди началото на олимпийските игри в Токио първи
Коментари Харесай

Първи заразен с коронавирус в олимпийското село

Шест дни преди началото на олимпийските игри в Токио първи случай на инфектиран с COVID-19 чужденец в олимпийското село. Той е член на организационния екип, само че националността му не се оповестява.

Кварталът се счита за откъснат от света. На идване в Япония спортистите и останалите членове на делегациите се тестват, а по-късно всяка тяхна крачка се наблюдава. Това описват и родните спортисти, преди малко пристигнали в олимпийското село.

" Имаме приложение, в което би трябвало всеки ден да отговаряме на въпроси – да изпращаме дали имаме температура. Трябва непрекъснато да сме с маски, единствено в банята и до момента в който се храним – без маска. Всяка заран ще даваме проби за ковид. ", показа един от родните олимпийци - боксьорът Даниел Асенов.

Въпреки че по-рано този месец уредниците взеха решение да проведат Игрите без аудитория, опасенията, че те ще се трансфорат в " супер-разпространител " на вируса, се ускоряват.

След днешната вест от олимпийския комитет дават обещание цялостна бистрота. " Разбираме, че тази информация е доста тревожна, както за спортистите, по този начин и за всички свързани с тях хора. Ще работим интензивно, с цел да отговорим уместно. ", разяснява президентът на Игрите - Сейко Хашимото.

Токио остава в изключително състояние поради растящите позитивни проби, а болшинството японци са срещу Олимпиадата. Хиляди доброволци към този момент отхвърлиха да вземат участие, а към тях се причислиха и някои международни спортисти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР