Шест държави от Европейския съюз (ЕС) и Норвегия се споразумяха

...
Шест държави от Европейския съюз (ЕС) и Норвегия се споразумяха
Коментари Харесай

7 държави засилват контрола по границата с Русия

Шест страни от Европейския съюз (ЕС) и Норвегия се споразумяха тази седмица да задълбочат съдействието си за битка с укриването на съветските наказания и ще изготвят взаимни насоки за това, оповестява ERR.

Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша и членката на ЕАСТ Норвегия се срещнаха в Хелзинки, с цел да координират отговора и да засилят съдействието.

Припомняме, че Европейски Съюз приложи серия от санкционни пакети против Русия след началото на войната  в Украйна през февруари 2022 година

По-голямата част от търговията на Европейски Съюз, в това число глобените артикули, напускащи блока, се транспортират през гранични страни и Русия до трета страна като последна дестинация.

До момента към този момент са признати 10 пакета от наказания. На 5 май идният 11-ти пакет от наказания против Русия беше импортиран за утвърждение в страните от Европейски Съюз.

Това значи, че тези страни имат отговорността да постановат и ревизират спазването на разпоредбите - в това число дали идват в верните страни на дестинация.
 Тръбопроводите на Русия надали ще влязат в 11-ия пакет наказания на Европейски Съюз
Тръбопроводите на Русия надали ще влязат в 11-ия пакет наказания на Европейски Съюз

Няма консенсус за цялостното прекъсване достъпа до природен газ

" С оглед на успеваемостта на глобите, Русия е измислила доста способи да ги заобиколи ", се споделя в изказване на естонското министерство на външните работи.

Министерството сподели, че са нужни " непрестанно задълбочено съдействие и обединени старания " сред страните за " по-нататъшно справяне с укриването и заобикалянето ".

Беше контрактувано да се задълбочи съдействието по използването на глобите против Русия и Беларус, да се ускори единното използване на митническия надзор, да се работи за хармонизиране на издаването на позволения и да се усили постоянният продан на информация и най-хубави практики, споделиха от министерството.

Страните също по този начин ще изготвят взаимни насоки  за разкриване на укриване и заобикаляне на наказания.
 Европейски Съюз надалеч от решение за нови наказания против Русия
Европейски Съюз надалеч от решение за нови наказания против Русия

Очаква се тежка полемика

На срещата участваха и представители на Швеция, която е ръководител на Европейски Съюз, и на Европейската комисия (ЕК).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР