Шепа тиквени семки предлага невероятни ползи за здравето Тиквените семки

...
Шепа тиквени семки предлага невероятни ползи за здравето Тиквените семки
Коментари Харесай

Шепа тиквени семки предотвратява 9 опасни заболявания

Шепа тиквени семки предлага невероятни изгоди за здравето

Тиквените семки се считат за лечебни повече от 3 000 години в най-различни култури по целия свят.

Тези прелестни семки са богати на магнезий, калций, калий, желязо, цинк и витамин К.

При простатит:
Необходими съставки:
500 гр. обелени сурови тиквени семки
1 чаша мед

Приготвяне:
Смелете добре тиквените семки. Добавете чаша мед, разбъркайте до приемането на еднородна примес.

От получената примес оформете топчета с диаметър 1-1,5 см.

Употреба: яжте по едно топче всяка заран преди закуска, до момента в който не изядете всички топчета. Лечението се ползва един път годишно.

1.Превенция и битка с рака
Последните проучвания демонстрират, че съединения, наречени кукурбитацини, могат да оказват помощ за попречване и битка с рака, а тиквените семки съдържат в обилие тези съединения. Те освен имат способността да унищожават избрани типове ракови кафези, само че имат и противовъзпалителни свойства.

2.Подобряват здравето на простатата
Маслото от тиквени семки се употребява за лекуване на увеличената простата.

3.Понижават нездравословния холестерол
Тиквените семки покачват равнището на положителния холестерол, като по едно и също време намаляват равнището на неприятния холестерол.

4.Понижават риска от диабет
Тиквените семки са потребни за диабетиците. Те имат високо наличие на желязо и ненаситени мазнини, които са потребни за сърцето. Не единствено контролират сполучливо равнищата на инсулин в кръвта, само че и оказват помощ за понижаване на риска от диабет.

5.Насърчават загубата на тегло
Тиквените семки съдържат огромно количество фибри и протеини – две значими съставки за отслабването. Само в 30 грама тиквени семки се съдържат 5 грама протеини, които ще ви заситят за дълго време. Но не прекалявайте.

6.Предотвратяват остеопорозата
Хората, които страдат от дефицит на цинк би трябвало да помислят за използването на тиквени семки. Те съдържат цинк в обилие, минерал, който липсва на хората с фрактури на костите. Само в една четвърт чаша тиквени семки се съдържат 17% от дневната потребност от цинк.

7.Облекчават признаците на менопауза
Ако търсите натурален метод да облекчите признаците си, тиквените семки са превъзходен избор. Те могат да облекчат горещите талази, главоболието, да понижат болките в ставите и честите промени в настроението.

8.Подобряват настроението
Те са чудесни както за физическото, по този начин и за психическото здраве. Тиквените семки демонстрират отлични резултати при понижаване на признаците на меланхолия. Те са чудесни за понижаване на напрежението и тревогата.

9.Облекчават признаците на артрита
Тиквените семки имат противовъзпалителен резултат, който облекчава признаците на артрит. Яжте към 30 гр. тиквени семки всеки ден, в случай че страдате от артрит.

Само шепа тиквени семки, а толкоз доста витамини и изгоди за здравето.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР