Схеми като тази с износа на лекарства има много и

...
Схеми като тази с износа на лекарства има много и
Коментари Харесай

Емил Димитров: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят

Схеми като тази с износа на медикаменти има доста и те работят в продължение на години. Оказва се, че хората, които внасят медикаментите, са същите, които ги изнасят. Щом схванат, че в чужбина дават двойно и тройно по-добра цена, незабавно събират всичко от комерсиалната мрежа и го изнасят зад граница. Това сподели в " Още от деня " депутатът от ПГ " Обединени патриоти " Емил Димитров-Ревизоро, ръководител на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата в Народното събрание.

Емил Димитров, ръководител на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата: Поканих в нашата комисия господин основния прокурор и той даде доста забележки и доста уточнения. Агенцията за лекарствените средства даде един справочник на младия апаш - фармацевт. В правната комисия основният прокурор направи извънредно смислени оферти по какъв начин да бъде изменен Наказателния кодекс, так че хората, които злоупотребяват, да си получат наказванията, изясни депутатът.
Той изрази вяра, че политическите сили в Народното събрание ще се обединят към концепцията за законодателни промени, които да спрат порочната процедура на реекспорт на медикаменти.
Емил Димитров: Реекспортът не е противозаконен. Не става дума за надвнесени от горната страна количества. Неморално е, когато има медикаменти, импортирани за ползване в страната, схванеш, че има добре облага и да ги изнесеш. Ние това искахме да забраним, посочи Димитров.
Според него " тематиката е доста болна ". Българска социалистическа партия първи обявиха поддръжката си за предложенията на основния прокурор и евентуално по тази причина " ГЕРБ към момента не са се произнесли ", допусна националният представител.
Емил Димитров: Аз персонално считам, че би трябвало да се обединим и това беше да задачата да поканя Агенцията за лекарствените средства и основния прокурор, с цел да даде методологията, да каже кои членове би трябвало да се пипнат. Той сподели - закононарушение има, законодателна мярка няма. Мисля, че се получи доста добър разговор. Ще има законодателна самодейност, упомената от него и припозната от всички политически сили, уповавам се, акцентира Димитров.
На въпрос за контрабандата с горива депутатът от " Обединени патриоти " съобщи, че парламентарната Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата е открила по какъв начин горивата влизат в страната, хранилища и бензиностанциите, където се манипулират уреди, има двойни цистерни и т. н.
Емил Димитров: Ние затворихме целия кръг по какъв начин се е случило в България. Имаше институции, които се пробваха да укрият какво е ставало, само че пък други се похвалиха с резултатите - хванати проведени незаконни групи, хакери и така нататък, сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР