Шефовете на компании по света имаха цяла година, за да

...
Шефовете на компании по света имаха цяла година, за да
Коментари Харесай

Работи ли работата от вкъщи?

Шефовете на компании по света имаха цяла година, с цел да си вземат бележки по какъв начин би изглеждало работното място в бъдеще. COVID-19 пандемията промени доста показа, като работата от у дома се трансформира от екзотика в норма за доста бизнеси.

По време на конференцията Collision, работното място на бъдещето бе измежду най-обсъжданите тематики, като създатели и изпълнителни шефове на компании показаха по какъв начин ще наподобява офиса след края на пандемията, написа inc.com.


Удовлетворена, надарена, световна работна ръка
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Лондонското Сити в 1 часа на обед. Близо половин милион души...



Фил Либин, създател на фирмите Evernote, All Turtles и платформата за видеопрезентации Mmhmm, показва, че прекосяването към виртуален метод на работа е дало " суперсила " на компаниите му, заради което няма предпочитание да се завръща към физическите офиси. Първата " суперсила " е способността за назначение на висококвалифицирани фрагменти от всички точки на света. Товa е нещо, което в ерата на физическите офиси бе лимитирано от нуждата служащият да живее в същото обитаемо място, където поставя труд.

Втората " суперсила " е обвързвана с елиминиране на пътуването до работа. " Защо да се отхвърлям от суперсилата да давам на всеки човек от екипа ми по два спомагателни часа дневно? ", споделя Либин. Третото преимущество на работата от у дома е обвързвано със скъпите разноски за живот в огромните градове, където нормално се обитават офисите на фирмите. Защо не всеки човек от екипа ми да не живее където желае, разяснява Либин.
Работата от разстояние се разграничава от труда в офиса
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Покрай пандемията от ден на ден хора работят от у дома, а тази наклонност ще продължи и в бъдеще, даже ко...

Джейсън Фрид, създател на компанията Basecamp и създател на книгата " От разстояние: офис не е необходим ", е твърдо срещу видео диалозите, като залага на асинхронната работа в компанията си, която създава принадлежности за връзка сред чиновници.

Сега когато целият свят опозна работата от у дома, Фрид се надява фирмите да стартират да възприемат и по-големи хрумвания. Така да вземем за пример, съгласно него мощните страни на работата от разстояние са много разнообразни от тези на труда лице в лице.

Когато приказваме за чиновници заети с планове, които изискват изобретателно критичнo мислене, работата от разстояние може да бъде надалеч по-продуктивна в сравнение с, в случай че са затворени в офис, счита Фрид. Но доста компании го вършат по неверен метод, като разрешават непрекъснато спиране на работния развой посредством постоянни Zoom срещи и други онлайн интензивности.

Според него, би трябвало да бъде помогнато на служащите сами да ръководят времето си, да се отдават на дълги сесии от независима работа, държейки значимите решения надалеч от общия корпоративен чат.

" Очакването за мигновен отговор (в чата) е много токсично. Това, което е здравословно е да дадете на хората дълги интервали от време, в което да свършат работата си без натиска да обръщат внимание на дузина неща по едно и също време. “, споделя той.
Екипът има опция да работи по-умно

Джонатан Нотаро, създател и изобретателен шеф на Brand New School, организация за брандиране, разрастваща активност в областта на производството, разяснява, че работата от у дома през последната година е направило по-трудно преодоляването на творчеството на екипа му.

" Толкова доста от работата ни става посредством полемика. Тези късчета магия се събират толкоз по-трудно в тази конюнктура ", споделя той.

Но въпреки всичко Нотаро вижда и позитивни моменти на работата от у дома, които са създали компанията му по-силна. Благодарение на видео диалозите, сътрудниците могат да надникнат в домовете си, което дава визия за техните персонални цели и пристрастености. Това сближава хората в един екип.

" Започваш да мислиш повече за техния персонален живот, защото е пред теб. Мисля, че това е същинското изобретение от цялата тази работа. Прави ни по-близки. ", споделя той. В Brand New School се постанова да мислят много по-отговорно за графиците и срещите си. " Чувствам, че като че ли станахме по-фокусирани ", прибавя Нотаро.
Работата в офиса ще бъде много по-вълнуваща

Приходите на компанията ѝ Eventbrite се стопяват до нулата когато пандемията излиза на сцената през март 2020 година След два рунда за намиране на финансиране и преструктуриране, довело до работа от у дома, създателят Джулия Харц вижда по какъв начин компанията изживява същински взрив що се отнася до цифровите събития.

Сега когато ограничаващите ограничения се подвигат поетапно по света, тя чака това да се случи и с физическите събития. " Никога не подценявайте силата на хората, които имат вяра, че заслужават нещо ", споделя Харц. Тя не чака чиновниците ѝ да стартират незабавно да се завръщат към работата в офис, само че защото Eventbrite е учредена на база персоналната връзка, компанията ще продължи да оперира офиси по света, където чиновниците да могат да работят и организират срещи.

" Ако го създадем вярно, хората ще погледнат към завръщане към офиса с цел да се видят и работят взаимно ", прибавя тя.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР