Шефката на руската художествена гимнастика и треньор на националния отбор

...
Шефката на руската художествена гимнастика и треньор на националния отбор
Коментари Харесай

Официално: Изхвърлиха Ирина Винер за 2 години от спорта

Шефката на съветската художествена гимнастика и треньор на националния тим на Русия Ирина Винер беше изхвърлена за две години от интернационалните надпревари!

Една от главните аргументи са обществените обвинявания срещу  българския отбор, откакто диамантените девойки победиха безапелационно с купата на олимпийските игри в Токио. Веднага след извоювания по безапелационен метод златен орден от девойките на Весела Димитрова, Винер подхвана медийна офанзива против Международната федерация по гимнастика, обявявайки, че съдийството е било преднамерено и всичко е било предрешено.

На японска земя бе комплициран завършек на хегемонията на Русия - в самостоятелната конкуренция олимпийска шампионка стана Линой Ашрам (Израел), а при ансамблите на олимпийския връх стъпи България. Атаката в действителност стартира още след успеха на българските девойки в квалификациите.

" Българският тим завоюва с висок резултат освен това с неточност, а изпревари Русия. Мисля, че и във финала българският тим има късмет да бъде на първото място. Оказва се, че това е бойкот против Русия, отстраняват ни от всички съревнования. Никога не съм била политизирана ", сподели Винер преди борбата за олимпийската купа.

" Казах, че това ще се случи, тъй като още в квалификациите стана ясно, че бутат България, че хегемонията на Русия би трябвало да бъде прекратена ", съобщи Винер след българския успех.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР