Шефът на териториалното подразделение на Националния осигурителен институт в Силистра

...
Шефът на териториалното подразделение на Националния осигурителен институт в Силистра
Коментари Харесай

Арестуван е шефът на НОИ-Силистра

Шефът на териториалното поделение на Националния застрахователен институт в Силистра Милен Пенчев е арестуван. Спецпрокуратурата проверява източването на пенсионния фонд посредством отпущането на пенсии с подправени документи, заяви за " По света и у нас " зам.-главният прокурор Иван Гешев.


Освен с най-вече пенсионирани по болест Силистра се оказва, че е район, където без да си работил, можеш да получиш оптималната пенсия.

Според проверяващите шефът на Национален осигурителен институт в града Милен Пенчев е взел участие в скица, посредством която се удостоверявало, че избран човек е работил в минната промишленост нужния брой години, с цел да получи най-високата пенсия, която закона разрешава.

Обиски се вършат и на разнообразни адреси в София. Услугата е коствала 10 000 лв., които групата на Пенчев прибира. Била обаче налична, тъй като се предлага на разсрочено заплащане след отпущането на пенсията. След това картата се връща на пенсионирания и той получава пенсията си пожизнено.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Картата - дебитната, по която се получава тази пенсия седи в част от групата и те се занимават с това да всеки месец да теглят пенсията, до момента в който не се събере сумата от 10 хиляди лв., колкото коства услугата.
 Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи проверяват измами с пенсионни фондове в НОИ-Силистра Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи проверяват измами с пенсионни фондове в НОИ-Силистра
Шефът на териториалното поделение на Националния застрахователен институт в Силистра Милен Пенчев е арестуван. Спецпрокуратурата проверява източването...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР