Шефът на службата за извънредни ситуации в Мауи се оттегли

...
Шефът на службата за извънредни ситуации в Мауи се оттегли
Коментари Харесай

След пожарите в Хавай: Шефът на службата за извънредни ситуации подаде оставка

Шефът на службата за изключителни обстановки в Мауи се отдръпна от поста си след рецензии против реакцията при горските пожари, които изпепелиха град Лахайна. Хърман Андая разгласи, че напуща по здравословни аргументи, само че оправда неналичието на сирени, които да известят хората за приближаващите пламъци.

В деня на пожара доста от жителите на Лахайна са били без ток поради преминаващия вихър " Дора ". Някои нямали мобилна мрежа и не получили известията, с които управляващите предупреждавали за огнената буря.

" Сирените се употребяват най-вече при цунами. И това е повода съвсем всички да са ситуирани на бреговата линия. Хората са инструктирани да търсят по-високи места, когато сирените се задействат. Такива са насоките и на уеб страницата на Хавайската организация за изключителните обстановки ", изяснява Хърман Андая, някогашен началник на службата за изключителни обстановки в Мауи.

Броят на жертвите се усилва, а оживелите се връщат назад в домовете си, единствено с цел да видят разрухата след огъня. Повече от седмица по-късно стотици към момента са в неопределеност.

" Семействата се съвземат. В момента обстановката е сензитивна. Като общественост се радваме, че някои към момента имат дом, само че ни боли, тъй като става дума и за съседите ни, за фамилиите ни ", споделя Корин Нобрига, гражданин на Лахайна. 

При пожарите в Лахайна бяха унищожени повече от 2000 здания. По предварителни оценки са нанесени вреди за над 5 милиарда $.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР