Лудогорец спечели по категоричен начин 13-а поредна титла в Първа

...
Лудогорец спечели по категоричен начин 13-а поредна титла в Първа
Коментари Харесай

Лудогорец е шампион на България за 13-и пореден път

Лудогорец завоюва по безапелационен метод 13-а поредна купа в Първа лига, като тя бе узаконена със снощната победа с 3:1 над един от главните преследвачи ЦСКА.

Успехът над ЦСКА пристигна след огромни кавги по терена, напрежение и даже пердах, само че тези три точки са единствено капка в морето, по което разградчани плаваха към шампионската купа. Те я доближиха на практика още преди няколко седмици.

Това беше една от лесните трофеи на тима от Разград, въпреки в предишното да имаше надалеч по-трудни, постигани в последния кръг.

Значимостта на всеки един трофей обаче е идентична. 13-те следващи слагат Лудогорец измежду водачите в Европа по надмощие.
 Снимка: Bulphoto
Лидер в това отношение е латвийския Сконто, който завоюва 14 следващи пъти своето състезание сред 1991 и 2004 година. В същата серия бе и гибралтарския Линкъл Ред Импс сред 2003 и 2016 година.

Лудогорец към този момент дели второто място по този индикатор с норвежкия Розенборг, който също направи 13 следващи трофеи, само че сред 1992 и 2004 година. Другият отбор с такова достижение е беларуския БАТЕ Борисов, завоюва купите сред 2006 и 2018 година.

Разградчани не престават да имат най-дългата дейна серия в Европа, като на второ място по този индикатор е австрийският Република България Залцбург, който е с 10 следващи, само че по всяка възможност ще сдаде шампионската купа на Щурм Грац в края на този сезон.

" Все още се любуваме. Чувството всяка година е едно и също. Работиш през годината, трудиш се, от време на време нещата се получават, от време на време не, само че когато завършиш сполучливо има едно осбено възприятие. Не единствено еуфория и задоволство, доста са страстите - смесени са.

Да не забравяме, че ни следва край за Купата на България, който би трябвало да изиграем по най-хубавия метод, с цел да спечелим дубъл. После следват три мача, които би трябвало да изиграем за достойнството на Лудогорец.

, най-трудните моменти бяха загубата от Нордселанд, тогава помните какви катаклизми имаше в клуба. Това ни даде опция да си създадем изводите. Успяхме да излезем от групата, само че това беше един тежък миг за клуба. Този сезон показахме доста забавни неща и зарадвахме нашите почитатели. Имаме още малко работа да свършим до края на сезона ", сподели изпълнителният шеф Ангел Петричев на снощните празненства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР