Шефът на съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков призна, че

...
Шефът на съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков призна, че
Коментари Харесай

Земетресение в родния футбол след разкрития! Шефът на съдиите готов да се махне

Шефът на съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков призна, че обмисля да подаде оставка. Ръководителят на арбитрите описа неговата позиция към обвиняванията на боса на Славия Венцеслав Стефанов, че изпълняващият длъжността президент на родния футбол Михаил Касабов еднолично е сменил съдиите по избор на притежателя на Царско село Стойне Манолов. Стоичков съобщи, че обстановката е по-различна, а точно, че босът на новака в елита е знаел авансово нарядите и по тази причина Касабов е предложил да се направи смяна на реферите за утрешния мач на Царско село и Славия. Именно течът на информация е повода шефът на съдиите да мисли да овакантяване на поста.

“Вчера някои от представителите на клубовете знаеха кои са съдиите за кръга. Не знам по какъв начин са придобили тази информация – очевидно има теч в системата, тъй като нарядите излизат през днешния ден. По някакъв метод тези представители на клубове са осведомени. Говорим за Царско село. Лично президентът ми се обади и беше засегнат. Тогава господин Касабов ни предложи на назначителна комисия за да потвърдим на тези хора, че това не е по този начин да създадем някаква вътрешна промяна в нарядите. Съдиите са същите за кръга, само че където имаше опция да се направи някаква смяна, защото има избрани ограничавания. Аз желаех единствено да се завърти единствено съдията на Царско село, само че заради системата на нарядите трябваше да се сменят още трима ”, изясни Стоичков пред „ Спортал “.

“Няма драма, тъй като съдийската комисия си резервира правото на промени и имаме опция да го вършим. Г-н Касабов беше обиден, че президенти на клубове знаят авансово кой арбитър ще свири. Всичко това е с мое и на комисията единодушие и всички бяхме ок. Това наложи смяната, а не, че избран президент е желал арбитър да свири даден мач. Аз мисля, че Коко Попов е едно почтено момче и мисля, че ще се оправи ”.

“Това, което се случва преди тези значими мачове е едно ненужно нагнетяване на напрежение. Някой хора работят по този метод от години. Аз споделих и на управлението, че откакто има такива моменти премислям дали да не си подам оставката. Аз желая да работя напълно правилно и почтено. Мисля, че съм го потвърдил, че съм подобен човек и няма по какъв начин да приема тези неща ”, изясни шефът на реферите.

Костадин Стоичков също по този начин сподели, че очевидно някои хора в България не желае системата за видеоповторения да бъде въведена в родния футбол. Също по този начин акцентира на това, че в никакъв случай до момента някой президент или представител на клуб не е желал от него да се назначи избран арбитър или помощник.

“За мен най-важното е момчетата да си свършат прелестно работата. Да изсвирят мачовете правилно и тъкмо. Ние не би трябвало да даваме мотив за приказки. Никой не си е разрешил до момента да ми каже, че желае избран арбитър или помощник, тъй като знае, че това няма по какъв начин да стане. Желая от сърце на съдиите всичко да е ок, тъй като когато те бъркат, мен ме боли малко повече и от тях. Ако въведем ВАР-системата ние въобще няма да разясняваме съдийството, само че очевидно някои хора не желаят да се случи това нещо. Ако не стартираме процеса на образованието още лятото, ще пропуснем още една година по тази линия. Ние вместо да мислим за тези неща, ние се занимаваме с интриги ”, приключи Стоичков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР