Шефът на руската космическа агенция Роскосмос Юрий Борисов предложи на

...
Шефът на руската космическа агенция Роскосмос Юрий Борисов предложи на
Коментари Харесай

Лукашенко изтръпна! Къде го пращат руснаците?

Шефът на съветската галактическа организация Роскосмос Юрий Борисов предложи на беларуския президент Александър Лукашенко да се включи персонално в плана за орбитална станция на Русия, съобщи ТАСС.

" Елате с нас в съветската станция ", подкани го Борисов по време на посещаване на Лукашенко в съветския Център за подготовка на космонавти. Лукашенко се пошегува, че би трябвало да полети в космоса дружно с Борисов, с цел да има гаранции, че ще го върнат от там.
-->
Тогава шефът на Роскосмос предложи в бъдещата орбитална станция да бъде основан беларуски модул. " Стига де, за какво да се разделяме по този начин? После ще ни подлагат на критика, че сме се разделили. Ще летим с еднакъв модул ", реагира Лукашенко.

Придружени от Юрий Борисов и други висши чиновници, свързани с съветската галактическа стратегия, беларуският водач и държавният секретар на Съюзната страна сред Беларус и Русия Дмитрий Мезенцев се срещнаха с активността на Центъра " Ю. А. Гагарин ", със системата за асортимент на космонавти и с подготовката им. Очаква се там да бъдат разисквани по-нататъшните вероятности за двустранно съдействие в галактическата сфера.

След договаряния с Лукашенко по-рано съветският президент Владимир Путин удостовери, че през 2023 година се планува в Международната галактическа станция да бъде изпратен космонавт от Беларус. Първият беларуски космонавт наподобява ще е " госпожица ", заяви Владимир Гусаков, ръководител на президиума на Националната академия на науките на Беларус. На 20 декември Роскосмос осведоми, че шест кандидатки от тази страна към този момент минават на медицински прегледи с оглед бъдеща подготовка в Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР