Шефът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин предположи,

...
Шефът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин предположи,
Коментари Харесай

Пригожин отправи тежки обвинения към своите, причината

Шефът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин допусна, че четири съветски военни самолета, за които се оповестява, че са се разрушили в район, граничещ с Украйна, може да са били свалени от съветските сили, съобщи Асошиейтед прес.

Руски публични лица не са коментирали известията в съветските стандартни и обществени медии, че два изтребителя - Су-34 и Су-35 - и два военни хеликоптера Ми-8 са се разрушили в Брянска област в събота.
-->
Държавната осведомителна организация ТАСС цитира неуточнени източници от службите за незабавна помощ, съгласно които Су-34 и един хеликоптер са се разрушили. Други източници, измежду които Владимир Рогов, началник на съветска колаборационистка организация в Запорожка област в Украйна, настояват, че са паднали четири самолета.

Според известията всички те са принадлежали на една и съща военновъздушна група.

По време на войната трансграничен обстрел неведнъж е поразявал Брянск, който граничи с украинските Черниговска и Сумска област. Властите там настояват, че необясними детонации са дерайлирали и два товарни влака и че през март въоръжена група е проникнала в района от Украйна и е умъртвила двама цивилни.

Съобщените произшествия пораждат опасения по отношение на способността на Украйна да удари Русия и по отношение на военната подготвеност на Русия, отбелязва АП.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат отхвърли в неделя Украйна да е забъркана в свалянето на самолета. В изявление по украинската телевизия той допусна, че отговорността може да е на самата Русия, само че по-късно отдръпна забележката си, като съобщи, че това е бил опит за смешка.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин обаче изрече сходна догадка.

Четири самолета - в случай че се начертае кръг в местата на рухването им, се оказва, че този кръг е с диаметър 40 километра. Сега отидете в интернет и вижте какво оръжие за противовъздушна защита може да се намира в центъра на този кръг, а по-късно създайте свои лични версии ", уточни Пригожин в Телеграм в неделя.

Пригожин, чиито сили се намират в разгара на изтощителна едномесечна борба за град Бахмут, посочи, че не е " в течение " на обстановката. Но той нееднократно е подлагал на критика съветските военни за тактиката им в Украйна и за това, че сякаш не са доставили на " Вагнер " боеприпасите, от които се нуждае в Бахмут, припомня АП.

Според държавното управление в Киев, представено от ДПА, украинските сили печелят терен в Бахмут.

" Нашите елементи превзеха над 10 противников позиции северно и южно от Бахмут и прочистиха от врага огромен горски регион покрай Иванивске “, написа в неделя в Телеграм заместник-министърът на защитата Ханна Маляр. По думите й при интервенцията са били хванати съветски бойци.

Украйнската армия продължава да напредва, сподели Маляр. Това е моментът, когато един метър е колкото 10 км като трудност на задачата, уточни заместник-министърката на защитата на Украйна.

Въпреки последните украински триумфи, обстановката в Бахмут остава напрегната, по нейни думи, защото съветската войска оказва упорита опозиция. „ Врагът е събрал всички свои сили там и пробва да напредне, унищожавайки всичко по пътя си “, написа украинската представителка в Телеграм. „ Ожесточените сражения не престават “.

През последните дни украинската войска съумя да си върне територии към Бахмут, който е в центъра на яростни сражения от месеци. Силите на Киев в този момент могат да обкръжат бойците на частната съветска наемническа група „ Вагнер “, които са ситуирани в града, показва ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР