Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер беше сред най-щастливите хора на

...
Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер беше сред най-щастливите хора на
Коментари Харесай

Щайнер: Късметът нямаше роля при атаката на Кевин

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер беше измежду най-щастливите хора на “Интерлагос ” през вчерашния ден, откакто водачът на отбора Кевин Магнусен завоюва първата подготовка в кариерата си и донесе първи полпозишън на американския тим - за спринтовото съревнование в Сао Пауло през днешния ден.

За Кевин това е спортен уикенд №100 като водач на Хаас и датчанинът към този момент разгласи, че ще нападна на най-много от старта до финала през днешния ден. Хаас влезе във Формула 1 през 2016 година, а през предишния сезон записа най-слабото си представянето в международния шампионат като отборът не съумя даже да завоюва точки.

“За мен това е най-важният миг в кариерата ми - изясни прочувственият Щайнер пред Sky Sports нощес. - Страхувах се да мисля, че нещо сходно е допустимо. Ние работим интензивно, целият тим се труди доста интензивно в последните 7 години и този път събитията ни разрешиха да спечелим тази подготовка. Но тук не става въпрос за шанс, шансът нямаше роля при офанзивата на Кевин. Това е изцяло подобаващ резултат, той и отборът се оправиха чудесно, Кевин получи подобаващите гуми в подобаващия миг и записа страхотна обиколка, тъкмо когато трябваше да го направи. Когато от небето вали чорба, би трябвало да имаш лъжица. Ние бяхме подготвени с лъжицата. ”
 Магнусен: Не си представях това като се разсъниха сутринта Магнусен: Не си представях това като се разсъниха сутринта
Щайнер даде още детайлности за тактиката на Кевин в първите минути на последната част на квалификацията.
 Кевин Магнусен и Хаас хвърлиха бомбата и завоюваха квалификацията в Бразилия Кевин Магнусен и Хаас хвърлиха бомбата и завоюваха квалификацията в Бразилия
“Беше доста значимо Кевин да се подреди първи в края на алеята пред боксовете, да стартира рано бързата си обиколка - добави италианецът. - Отвори се прозорец за офанзива и ние го използвахме. Мисля, че другите коли, които бяха на 10, 15 или 20 секунди зад Кевин към този момент нямаха опция да създадат това, което реализира той. Кевин имаше опция и се възползва от нея. ”
 Щайнер се надява Хаас да разгласи втория си водач за следващата година в Абу Даби Щайнер се надява Хаас да разгласи втория си водач за следващата година в Абу Даби
Кевин записа най-хубаво време с меките сликове малко преди да завали още веднъж в края на квалификацията през вчерашния ден, а също така сесията беше спряна и поради излитането от трасето на Джордж Ръсел, което остави всички да чакат в боксовете и да гледат по какъв начин дъждът се усилва, което означаваше, че никой нямаше по какъв начин да усъвършенства времето на водача на Хаас.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР