Шефът на британската агенция за киберразузнаване обвини Китай, че се

...
Шефът на британската агенция за киберразузнаване обвини Китай, че се
Коментари Харесай

Британското разузнаване разкри голяма опасност от Китай

Шефът на английската организация за киберразузнаване упрекна Китай, че се пробва да " пренапише разпоредбите на интернационалната сигурност " и съобщи, че Пекин употребява икономическото си и софтуерно въздействие, с цел да стяга контрола вкъщи и да упражнява надзор в чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

Джереми Флеминг съобщи, че макар войната, която бушува в Европа след нахлуването на Русия в Украйна, възходящата мощност на Пекин е " въпросът в областта на националната сигурност, който ще дефинира нашето бъдеще ".
-->
В тирада пред мозъчния концерн Кралски институт на обединените служби Флеминг сподели, че комунистическите управляващи в Пекин желаят да " получат стратегическо преимущество посредством оформяне на международните софтуерни екосистеми ". " Когато става въпрос за технологии, политически стимулираните дейности на китайската страна са все по-неотложен проблем, който би трябвало да признаем и да решим ", съобщи той. " Технологиите се трансфораха освен в област на благоприятни условия, конкуренция и съдействие, само че и в полесражение за надзор, за полезности и въздействие ", добави Флеминг.

Ръководителят на английската организация за киберразузнаване съобщи, че еднопартийната система в Пекин се стреми да управлява популацията на Китай и преглежда другите страни " или като евентуални съперници, или като евентуални държави-клиенти, които би трябвало да бъдат заплашвани, подкупвани или принуждавани ".

Преди неговата тирада китайски чиновник в Пекин съобщи, че софтуерното развиване на Китай е ориентирано към възстановяване на живота на китайците и не съставлява опасност. " Тези изказвания нямат никаква фактическа основа ", съобщи представителят на китайското външното министерство. " Придържането към линията за по този начин наречената китайска опасност и провокирането на борба не е от изгода за никого и в последна сметка ще има назад на мечтаното влияние ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР