Шеф Ангелов изненада зрителите на Hell’s Kitchen с пета поредна

...
Шеф Ангелов изненада зрителите на Hell’s Kitchen с пета поредна
Коментари Харесай

Димитър призна защо се провали в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов изненада феновете на Hell’s Kitchen с пета поредна номинация за тази седмица, в която Димитър от Синия тим загуби мястото си измежду кандидатите за кулинарна популярност. Преди това Мариела, Виктория, Юра от Червените и Мартин от Сините премериха сили зад котлоните в дневна борба за доказване, която не приключи пагубно за нито един от тях.

Този път предизвикателство имаше единствено за номинираните, а оспорваната борба стартира с игра на „ познай репликата “ в българските филми, като всеки готвач ценител получаваше правото да разпредели продуктите в съответната категория сред съперниците си. Юра и Мартин трябваше да готвят като на кино със комплицираната композиция от артикули, които им се паднаха. В кухнята Виктория имаше ясна идея за ястието си и резервира цялостно самообладание, което ѝ оказа помощ първа да върне куртката си и да получи „ Оскар “ от шефа. Втора от изпъждане се избави Мариела, която от наслада се хвърли на врата на началник Ангелов. Останалите двама впечатлиха шефа с концепциите си, само че осъществяването им куцаше. Те отпътуваха „ на кино “, като се придвижиха в ресторанта на Ада в функциите на отговорници на Червената и Синята кухня.

Оглавявайки вечерната резервация, Юра и Мартин започнаха да се пържат на муден огън още с приготвянето на амюз буша за гостите. Поради високите естетически условия на шефа, вечерята започва единствено с апетитно малко прелъщение от Червената кухня. Интензивността на работата накара „ Многострадалната Геновева " - Юра да трепери ту от терзание, ту от неспокойствие до самия завършек на резервацията. Червените извършиха сполучливо всички поръчки, които влязоха в кухнята им и за пръв път стигнаха до издаването на десерти. При Сините Димитър имаше неприятно предусещане през цялото време, когато го разпределиха на шефмобила и то се оказа правилно, защото само пречеше на работата на съотборниците си. Дебютът на Мартин като началник в Синия тим също не се увенча с триумф заради липса на лидерски умения и почит от сътрудниците му.  

След вечерята началник Ангелов върна Юра в строя на Червения тим, а Сините прибавиха Димитър и Андреа към номинирания Мартин. Шефът се възмути от „ мъжката постъпка “ на мъжете да позволен чужденката Андреа до номинации, когато тя занапред напредва в усвояването на българския език и единствен Николай е намерил метод да я приобщи. Изборът на шефа беше сред Димитър и Мартин. Неувереността на Димитър му изигра неприятна роля и той напусна кулинарното съревнование. 

„ Очаквах вечерята да се обърка, още когато се качихме в рейса и потеглихме към ресторанта. Видях какви експерти са сътрудниците и какъв брой добре готвят, когато изнесохме първите специалитети. А аз омотах онази пица. На всички чиниите бяха „ Уау! “ Казах си: „ Какво върша аз тук въобще? “. Но се бях хванал на хорото и трябваше да го изиграя до момента в който не ме изгонят. Имах упования, че ще съм първият изпъден, само че се веселя, че сбъднах тази своя фантазия – да бъда в най-хубавото кулинарно предаване в страната. Следи съм всички сезони и всекидневно има по двама трима дилетанти. Казах си: „ Щом ще има и други като мен, отивам! “. Истината е, че даже не попълних персонално формата за кандидатстване. “

Това каза първият, напуснал четвъртия сезон на формата, в ефира на Нова. 

„ Притеснението оказва огромно въздействие на такова място. Отделно, аз съм стеснен експерт в една област. Като пицар съм много добър. Може би другите ястия ми изиграха по-лоша смешка. Защото не бях квалифициран за това меню. Не съм готвил сходни неща. И беше трудничко за мен. Въпреки това считам, че научих много. И несъмнено считам да се развъртвам в тази сфера “, безапелационен е той.

„ Преди години се научих да върша пица с формата на сърце. Доста девойки се впечатляват, тъй като е ефектно. Аз персонално най-вече обичам пица със сирена и ананас. Балансът сред солено и сладко е доста готин. Но не трябва да се прекалява с нито едно от двете, тъй като може да се получи гозба с грозде. “

„ Моят любимец в Hell’s Kitchen България в този сезон е Калоян. Момчето има тежка история и орис и е разкрил себе си в готвенето. За мен такива хора със сърце, които обичат това, което вършат, би трябвало да получават и награди. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР