Шедьоври на Евтим Евтимов, Маргарита Петкова, Добромир Банев, Романьола Мирославова

...
Шедьоври на Евтим Евтимов, Маргарита Петкова, Добромир Банев, Романьола Мирославова
Коментари Харесай

Излиза том с произведения от конкурса Горчиво вино

Шедьоври на Евтим Евтимов, Маргарита Петкова, Добромир Банев, Романьола Мирославова и най-хубавите любовни стихове от последните 10 години са събрани в книгата " Горчиво вино " (изд. " Персей " ). Сред тях са наградените произведения в Националния конкурс за любовна поезия, определени измежду стотиците стихотворения, участващи всяка година в състезанието.
Преди близо 20 години Издателска къща " Персей " разпространява концепцията да се подарява книга за Деня на влюбените вместо нормалните цветя и балони. Така всяка година в навечерието на празника излиза по едно особено издание. Сред най-популярните книги, влезнали в доста български домове, са " Обичам те " (световна любовна лирика), " Да те копнея " (българска любовна поезия и диск с най-хубавите песни по тях), " Не пердах се и ела " (Яворов, Мина, Лора и Дора Габе), " До моето първо либе " (любовта на Хр. Ботев) и други
Сърцето бие пълноценно, когато до теб е индивидът, който те зарежда с страст, деликатност и мощ. Любовта е възприятието, което ти носи чувството, че си жив и светът ти е хубав и съразмерен. Любовта е и вдъхновението за най-красивите стихове, които извисяват всеки, докоснал се до тях, са уверени издателите.
Националният конкурс за любовна поезия " Горчиво вино " е неизвестен и всяка година дава идентичен късмет както на одобрени, по този начин и на незнайни, само че надарени поети. Създаден е по случай 80-годишния празник на поета Евтим Евтимов и 100-годишнината на НЧ " Братя Миладинови - 1914 " в Петрич, откъдето стартира креативният път на поета, който тогава написва някои от своите най-популярни стихове ( " Горчиво вино ", " Високо ", " Обич за любов " ), превърнати в едни от най-обичаните български песни. Евтим Евтимов е стихотворец с голямо влияние върху публиката, тъй като лириката му е същинска, без литературни пози, предумишленост и превземки, и допира най-съкровените струни в душата на всеки човек. Това са и критериите, по които са оценени участниците в Националния конкурс за любовна поезия. Председател на журито и съставител на актуалната книга е Пламен Тотев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР