Старши треньорът Томас Тухел и футболистите на Байерн Мюнхен останаха

...
Старши треньорът Томас Тухел и футболистите на Байерн Мюнхен останаха
Коментари Харесай

Тухел: Съдийството беше пълна катастрофа

Старши треньорът Томас Тухел и футболистите на Байерн Мюнхен останаха мощно огорчени от завършека на дуела от полуфиналите на Шампионската лига по футбол против Реал Мадрид, откакто съдиите анулираха изравнителен гол на.

Матайс де Лихт се разписа в добавеното време и трябваше да изпрати мача на продължения, само че страничният арбитър алармира за засада при паса и основният рефер я отсъди още преди нидерландецът да стреля.

" Ясно се видя и няма подозрение, че това е в прорез на разпоредбите в модерния футбол. Катастрофа. Пълна злополука. При втория гол на Реал Мадрид оставиха играта да продължи, както е по разпоредбите. Първата неточност бе позволена от страничния арбитър, а втората - от основния ", съобщи Тухел, представен от Ройтерс.

Байерн поведе в резултата с приказен гол на Алфонсо Дейвис, само че Реал Мадрид отговори с две късни попадения на Хоселу. Де Лихт изясни, че след края на мача страничният арбитър му се е извинил за анулирания гол.

" Не е елементарно да се приказва в подобен миг. Като спортсмени, ние би трябвало да го приемем. Тук обаче приказваме за полуфинал в Шампионската лига, а не просто за нарушение на правилниците. На сходна фаза всички би трябвало да бъдат на най-високо равнище, включително и съдиите. Извиненията не оказват помощ изключително ", сподели нидерландецът.

Вторият гол на Реал Мадрид падна след отдалечен удар, който Мануел Нойер отби на пътя на Хоселу. Тухел обаче не пожела да упреква вратаря си, който до този миг бе безукорен и избави баварците на няколко пъти.

" Мануел ще отрази 99 от 100 такива положения. Никой няма да го сочи с пръст, тъй като той е най-тъжният от всички ни ", добави Тухел.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР