Шарени кецове, високи токчета, лачени боти… В зависимост от това

...
Шарени кецове, високи токчета, лачени боти… В зависимост от това
Коментари Харесай

Спокойните хора носят скъпи обувки, разпасаните залагат на скапани сандали

Шарени кецове, високи токчета, лачени боти… В взаимозависимост от това с какво сме обути, може да се разбере каква е характерността ни, считат американски експерти, представени от в. „ Дейли експрес “.

Според психолози от университета на Канзас, стилът, цената, цветовете и положението на обувките са прозорец към душата.

Приятните и общителни човеци избират практични обувки, а ботите издават нападателните хора.

Спокойните могат да бъдат разпознати по стилните, скъпи и от време на време незадоволително комфортни обувки. Либералните персони, като положителните остарели хипита, носят развлечени сандали.

Хората с високи приходи и загрижените за типа си звезди залагат на най-скъпите марки. Набиващите се на очи обувки с ярки цветове са изборът на екстровертите.

За задачите на изследването психолозите са посочили на студенти фотосите на над 200 чифта обувки, принадлежащи на доброволци, попълнили личностни въпросници.

Студентите по-късно е трябвало да отгатнат пола, възрастта и обществения статут на притежателите на обувките, както и прочувствената им непоклатимост.

Изследователите са открили, че студентите разпознават с акуратност до 90% личностните характерности на доброволците.

В сп. “Research in Personality “ създателите на изследването пишат: „ Обувките служат като невербално обръщение със алегорично наличие. Разкрива ли разнообразието им информация за самостоятелните разлики сред хора? Отговорът е „ да “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР