Шансовете за обща британска и ирландска кандидатура за Световното първенство

...
Шансовете за обща британска и ирландска кандидатура за Световното първенство
Коментари Харесай

Великобритания и Ирландия ще искат Мондиал 2030

Шансовете за обща английска и ирландска кандидатура за Световното състезание през 2030 се усилиха, откакто публични лица взеха решение да задвижат процедурата, заяви генералният управител на Ирландската футболна асоциация (ФАИ), представен от БНР.

Английската футболна асоциация (ФА), която води проучване за употреба, показа резултатите си на другите асоциации на среща преди жребия за Евро 2020 в събота. „ Проучването за употреба е позитивно и има чувство, че вярното в тази ситуация е да се върви напред. Кандидатурата „ чука на вратата “ и е доста ловко ръководена от хората от Английската футболна асоциация, които я показаха доста безапелационно. Това е опция да създадем една доста достоверна кандидатура и да се надяваме, че ще спечелим. Бих бил доста сюрпризиран, в случай че няма сходна кандидатура от страна на Англия и Ирландия “, съобщи генералният управител на ФАИ Ноел Мууни пред " Таймс ".

Според изданието в кандидатурата ще има мачове в няколко английски града, измежду които Кардиф, Глазгоу и Дъблин, а финалът ще се организира на Националния стадион „ Уембли “ в Лондон. Финансиращото звено UK Sport, което поучава държавното управление по отношение на това кои кандидатури да поддържа, показа предходната година, че приемането на Мондиал 2030 във Англия ще бъде „ коронясващо достижение “.

България, Сърбия, Румъния и Гърция също изявиха предпочитание да провеждат шампионата на планетата след 11 години. Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай към този момент оповестиха обща южноамериканска кандидатура, която ще има и сантиментална стойност при утвърждение – дебютното издание на Световното състезание се организира в Уругвай през 1930.

За момента интерес е проявен още от Мароко, като кандидатурата може да бъде обединена с Алжир и Тунис,

Началото на процедурата по кандидатстване за домакинство на Мондиал 2030 беше обещано от ФИФА на 19 октомври на срещата в Шанхай. Турнирът няма да бъде в Азия поради семейството на Катар на шампионата през 2022 година, както и в Северна Америка, тъй като шампионатът през 2026-а е в Съединени американски щати, Канада и Мексико. Изборът на уредниците ще бъде изработен на конгреса на ФИФА през 2024 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР