Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина се класира за първи път

...
Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина се класира за първи път
Коментари Харесай

Рибакина и Остапенко напред в Рим

Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на шампионата по тенис на клей в Рим, който е от най-високата категория WTA 1000 откакто в профил Маркета Вондроушова (Чехия) с 6:3, 6:3. 

Казахстанката Рибакина чака като своя последваща съперничка номер 1 в света Ига Швьонтек (Полша) или хърватката Дона Векич. Швьонтек е шампионка от последните две издания в италианската столица.

Те трябваше да се срещнат нощес в последния мач от програмата, който обаче беше анулиран поради дъжд. Поради същата причина не се изигра и мачът сред Паола Бадоса и Каролина Мухова.

" Пристигайки тук не чаках нещо кой знае какво, защото от шампионата в Рим напряко имам алергия, -заяви сюрпризираната от успеха си Рибакина, очевидно визирайки остарели проблеми със съдиите на корта. - Но в последна сметка съм щастлива от успеха и от опцията да натрупам още мачове ".

Номер 20 в схемата на шампионата Елена Остапенко (Латвия) се класира за трети път в кариерата си на четвъртфинал в Рим, откакто преодоля в три сета Дария Касаткина – 6:4, 4:6, 6:0. Остапенко, някогашна шампионка от " Ролан Гарос ", е достигала до този стадий през 2018-а и през 2021 година. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР