Шампионката на България Александра Фейгин зае 18-о място на европейското

...
Шампионката на България Александра Фейгин зае 18-о място на европейското
Коментари Харесай

Треньорката на Фейгин: Направи ме много щастлива

Шампионката на България Александра Фейгин зае 18-о място на европейското състезание по фигурно пързаляне в Каунас (Литва).

" Много съм удовлетворена. Доволна съм, че съумя да показа програмата си по най- положителния метод, макар напрежението от това да излезеш на леда в предпоследна група и да знаеш, че всички преди теб са играли толкоз чисто..

Това е доста, доста мъчно. Чувствам се безпределно щастлива, тъй като тя се е елита на фигурното пързаляне, Саша е в международния хайлайф. Тя съумя още веднъж да го покаже и потвърди.

За следващ път ме направи доста щастлива и доста горда като треньор ", това показа особено за БНР Ина Лутай, персонален треньор на Александра Фейгин, дружно със своя брачен партньор Андрей Лутай.

" Саша има доста добра техника на скачане, а когато извършва скоковете, те в действителност са механически съвършени. Най - значимото, метода, по който ги извършва и скоростта, с която тя върти даден скок и го приземява и разрешава да получи по този начин наречените плюсове от съдиите, надлежно базовата стойност на скока се подвига и по този начин тя може да вземе малко

повече от самия скок, което е доста значимо, когато се бори за по предни места. Не е задоволително просто да си научил даден скок, метода на осъществяване би трябвало да бъде

подобен, че да може да имаш и бонус за него ", добави сестрата на двукратната международна шампионка Албена Денкова.

" Александра Фейгин има точки за международно състезание, единствена досега от тима на България по фигурно пързаляне. Ние ще създадем всичко, което е нужно тя да се показа още веднъж на равнище. Ще създадем проект, ще забележим къде и по какъв начин е комфортно да създадем лагер. Този път той може би няма да бъде в русия, а някъде по- далеко, тъй като международното е в Монреал. Българска федерация по кънки в лицето на Христо Турлаков, който от една година е президент, откликва на всяка наша молба. Поискахме лагер в Русия преди европейското и незабавно ни беше възложен. Всичко, което сме поискали за

Саша го получаваме на секундата. Наистина големи възторженостти към него и към работата, която той свърши. Защото в случай че не е в помощ федерацията, в случай че не помощта от Министерството, за спортисти на високо равнище просто е невероятно да се борят, тъй като.

Условията, в които се готвиш, костюмите, с които излизаш метода, по който ти се подготвяш преди даден старт, даже и температурите на пързалката оказват своето значение.

Ина Лутай, която в този момент е член на Управителния съвет на федерацията разяснява и представянето на европейското на Александър Златков.

" Браво на Александър. Той се показа в действителност добре, даде максимума, на който

е кадърен в днешния ден. Изигра чиста стратегия, беше артистичен. В нашия спорт е мъчно когато за първи път си на европейско и на международно състезание, тъй като просто на съдиите им би трябвало време да те опознаят, да стартират да подвигат по- високи оценки. Поздравления за Александър, поздравления за екипа му, за Даниела Величкова, тъй като знам, че поставят големи старания всеки ден. "
 Фейгин приключи в топ 20 на европейското
Фейгин приключи в топ 20 на европейското

Националката по фигурно пързаляне е 18-а в Каунас

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР