Шампионът Зенит постигна шести пореден успех в руското първенство. Тимът

...
Шампионът Зенит постигна шести пореден успех в руското първенство. Тимът
Коментари Харесай

Зенит подчини един от основните си конкуренти

Шампионът Зенит реализира шести следващ триумф в съветското състезание. Тимът на Сергей Семак се наложи с 2:0 при гостуването си на Динамо (Москва) и води с 4 точки пред втория в таблицата Ростов. Головете за питерци вкараха Александър Мостовой (35`) и Густаво Мантуан (90`), а бранителят на домакините Роберто Фернандес получи червен картон в 64-ата минута.

Зенит доминираше през целия мач, само че нулевото тъждество се резервира съвсем до края на първото полувреме. Гостите въпреки всичко взеха задатък с прецизен удар на Мостовой след груба неточност на Матиас Норман и бърза контраофанзива. Фернандес беше изпъден за нарушаване против Сергеев и до края Зенит нямаше проблеми. Второто попадение във вратата на Антон Шунин заби резервата Густаво Мантуан, който се възползва от пас на Вилмар Бариос. 

Изненада се получи в столичното дерби сред Торпедо и ЦСКА. " Черно-белите " се постановиха с 1:0 и записаха първа победа след завръщането си в РПЛ. Гола вкара Стефан Шапич в 33-тата минута след пас на Игор Смолников. ЦСКА насочи 20 удара към противниковата врата, само че не съумя да стигне до попадение и остана на трето място в класирането. " Армейците " имат 20 точки, а Торпедо към този момент е с 4 и се изравни с Урал, само че заема последната позиция поради по-лошата си голова разлика.

В предходния кръг Урал победи точно Торпедо, само че през днешния ден се провали на личен терен против Ахмат - 1:2. Евгений Харин даде преднина на отбора от Грозни в 38-ата минута, а драмата настъпи най-после. Иля Биковский вкара за 1:1 в 85-ата минута, само че секунди преди приключването на постоянното време Бернард Бериша донесе трите точки на Ахмат и изкачи тима на 8-о място в подреждането. 

Ростов затвърди блестящата си форма в последните седмици с домакинска победа против Криля Советов. Отборът на Валерий Карпин завоюва пети следващ мач във всички шампионати и измести ЦСКА (Москва) от втората позиция. Хорен Байрамян даде преднина на домакините още в 1-вата минута, само че в 12-тата Сергей Пиняев изравни. Успеха на Ростов донесе Дмитрий Полоз с тъкмо изпълнена дузпа в 67-ата минута. Гостите от Самара нямат победа в шампионата от края на август и се намират на 10-о място в подреждането.

Утре е московското дерби сред Спартак и Локомотив. Оренбург на Матео Стаматов ще гостува на Пари (Нижний Новгород), а другите мачове са Краснодар - Химки и Сочи  - Факел (Воронеж).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР