Шампионът в Серия АМилан и носителят на националната купа Интер

...
Шампионът в Серия АМилан и носителят на националната купа Интер
Коментари Харесай

Милан и Интер влизат в спор за първия трофей в Италия за сезона

Шампионът в Серия " А " Милан и носителят на националната купа Интер довечера излизат един против различен на “Кинг Фад Стейдиъм ” в Рияд, Саудитска Арабия, в конфликт за първия си вероятен трофей през сезона - Суперкупата на Италия. Началният час на дуела е 21:00.

Спечелилият Скудетото през предходната акция Милан ще спори за трофея за първи път от 2018-а насам, когато загуби с 0:1 от Ювентус. “Росонерите ” са го печелили общо 7 пъти от 11 участия в сходен дуел, като за последно го направиха през 2016-а, триумфирайки след дузпи над “Старата госпожа ”.

През предходната година Интер завоюва освен Купата на Италия, само че и Суперкупата, тъй че през днешния ден ще има опция да я отбрани сполучливо. Ако “нерадзурите ” завоюват, те ще се изравнят с градския си противник с по 7 сходни трофея, само че с един изигран край по-малко, защото сега имат 6 победи в 10 конфликта за Суперкупата.

Милан несъмнено се намират в неубедителна форма от началото на годината. Те победиха Салернитана с 2:1, само че в идващите си три мача не записаха нито един триумф. Първо пропиляха задатък от 2:0 като хазаин на Рома за крайното 2:2, по-късно отпаднаха от Купата на Италия след шокиращо проваляне с 0:1 след продължения от гостуващия Торино, който 50 минути игра с човек по-малко, а против Лече трябваше да наваксат пасив от две попадения за ново тъждество 2:2.

Междувременно, Интер не впечатляват с играта си, само че скорошните им резултати сигурно са по-добри. В първия си мач те надделяха водача в Серия " А " Наполи с 1:0, нанасяйки единствената му турнирна загуба през този сезон. След това пристигнаха ремито 2:2 против Монца и успеха с 2:1 след продължения над втородивизионния Парма за Купата на Италия. През миналия уикенд отборът завоюва с 1:0 над борещия се да не изпадне Верона.

Стефано Пиоли няма да прави огромни промени в нормалния си титулярен състав. Единствената предстояща оригиналност е включването на опитния централен защитник Симон Кяер на мястото на Пиер Калюлю след разочароващия мач на французина против Лече. В офанзива “Дявола ” ще разчита най-много на звездата си Рафаел Леао, както и на нападателя Оливие Жиру, който към този момент има три гола в Дерби каузи Мадонина, откогато носи екипа на “росонерите ”.

В състава на Симоне Индзаги има единствено една въпросителна - кой ще играе като десен халф-бек, само че наподобява, че Матео Дармиан ще бъде предпочетен пред Дензъл Дъмфрис. Предвид физическите проблеми на Ромелу Лукаку, който може да не бъде даже на пейката, дуото в нахлуване още веднъж ще бъде завършено от Лаутаро Мартинес и Един Джеко.

Единственият конфликт до момента сред двата отбора за Суперкупата беше през 2011-а, когато Милан завоюва с 2:1. “Росонерите ” също по този начин победиха с 3:2 в предходното Дерби на Милано, което беше в Серия " А " на 3 септември.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР