Шампионът по мотокрос свободен стил Вани Одера помага на деца

...
Шампионът по мотокрос свободен стил Вани Одера помага на деца
Коментари Харесай

Мототерапия: Италианецът, който носи щастие на болни деца с мотора си

Шампионът по мотокрос свободен жанр Вани Одера оказва помощ на деца с увреждания и тежки заболявания, като ги качва на мотора си. Така той провокира усмивка на лицата на малчуганите. Мототерапията към този момент е даже научно приета, написа.

Одера трансформира пристрастеността си в специалност и скоро става звезда в този спорт. С машината си от 200 конски сили той скача до 15 метра височина, само че признава че доста се опасява. „ Да се страхуваш ти дава сили да продължаваш. Разбира се, че е доста рисково, само че колкото повече тренираш, колкото по постоянно скачаш, толкоз повече рискът понижава. Моторът трабва да се трансформира в нещо като трети крайник “, споделя той.

Талантът ме носи популярност, пари и триумф . Участва в шампионати от Бразилия до Русия, до момента в който един ден не се качва в такси, след победа в Москва. „ Първото нещо, което усетих, беше миризма на урина. Обърнах се към водача и му споделих: Бързо! Закарай ме! Тогава погледнах в очите му и видях човек като мен, само че с увреждания. Той нямаше крайници “, споделя състезателят.

От този миг нататък Вани стартира да оказва помощ на другите и да мисли по какъв начин мога да направи света по-добро място. Така се ражда концепцията за мототерапията. Желанието му е да отдаде пристрастеността и времето си на другите. Той се свързва с асоциации, които оказват помощ на хора с увреждания. Междувременно концепцията му се снабдява с почитатели в цяла Италия.

От 2014 година той работи и с лечебни заведения. В отделението по онкология в Генуа 24 дребни пациенти чакат Вани и мотора му. Той идва тук два пъти месечно.

Въпреки огромната наслада обаче, постоянно има и едно възприятие на горест, тъй като доста от хората не оцеляват. Това оставя дълбоки рани които в никакъв случай не зарастват, споделя той.

Но с визитите си Вани подарява на малчуганите наслада и вярата , че скоро ще се видят още веднъж, за още едно кръгче с мотора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР