Шампионът на Висшата лига за 2016 година Лестър се похвали

...
Шампионът на Висшата лига за 2016 година Лестър се похвали
Коментари Харесай

"Лестър" отчете рекордна печалба за Висшата лига

Шампионът на Висшата лига за 2016 година " Лестър " се похвали с рекордна облага преди изплащането на налозите от 92.5 милиона паунда за финансовата година, която завърши на 31 май 2017 година. Според данните нито един клуб в британското състезание не е отчитал сходна облага.

До огромна степен рекордното достижение на " лисиците " се дължи на присъединяване им в Шампионската лига през предишния сезон. Като първенец във Висшата лига " Лестър " влезе непосредствено в групите и доближи до четвъртфиналите, където отпадна от " Атлетико " (Мадрид). " Лисиците " получиха 81.681 милиона евро от Шампионската лига, а повече от половината от приходите от шампионата пристигнаха от маркет пула, с помощта на огромните телевизионни права.

В Шампионската лига " Лестър " проработи повече от " Реал " (Мадрид), като по-голям доход имаше само финалистът в шампионата " Ювентус " – 110.4 милиона.

Окончателният финансов отчет на " лисиците " занапред ще бъде оповестен, само че известието на клубния уебсайт демонстрира, че има съществено нарастване на оборота – от 128.7 до 233 милиона паунда. Оперативните разноски също са се усили с 59% до 65.6 милиона паунда, само че това е надалеч под сумите, които харчат огромните клубове във Висшата лига.

" Нашата съществена задача е да запазим положително наследството на клуба и да осигурим добра база за развиване. Собствениците са доста удовлетворени от метода, по който " Лестър " се развива ", сподели изпълнителният шеф Сюзън Уилън.

Благодарение на настоящата договорка за телевизионните права във Висшата лига и сериозните си доходи от реклами и билети, по-голяма част от клубовете в Англия регистрираха облага за миналата година.

След сложния минал сезон, в който " Лестър " даже беше в зоната на изпадащите, в този момент " лисиците " се движат устойчиво във Висшата лига. Тимът е осми в класирането с 37 точки. В събота " лисиците " приключиха 1:1 с " Борнемут " като хазаин, а Рияд Марез означи изравнителния гол в седмата минута на продължението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР