Шампионът на Италия Милан ще привлече нов защитник. “Росонерите се

...
Шампионът на Италия Милан ще привлече нов защитник. “Росонерите се
Коментари Харесай

Милан с изненадващо ново попълнение

Шампионът на Италия Милан ще притегли нов бранител. “Росонерите ” се договориха с Шалке 04 за 21-годишния Малик Тиау. Високият 190 см юношески национал на Германия е чакан в Милано през днешния ден за медицински прегледи. 

Първоначално от Милан се бяха насочили към Трево Чалоба, само че Челси отхвърли да пусне чартърен един от младите си гении. Последваха светкавични договаряния с Шалке за Тиау. Той е бил предпочетен пред разновидността “червено-черните ” да вземат като преотстъпен Джафет Танганга от Тотнъм. 

Тиау ще коства на италианския гранд сред 5 и 6 млн. евро. Сделката би трябвало да бъде финализирана в понеделник. Стефано Пиоли ще може да употребява новото попълнение както в центъра на отбраната, по този начин и като отбранителен халф. 

През предишния сезон Тиау взе присъединяване в 31 мача и вкара 2 гола за Шалке 04 във Втора Бундеслига и оказа помощ на “кралскосините ” да се завърнат в елита на немския футбол. От старта на актуалната акция бранителят, който е наследник на сенегалец и финландка, записа по 90 минути във всеки от трите мача на Шалке в Бундеслигата.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР