Шампионът на Англия Манчестър Сити обяви официално на клубния си

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити обяви официално на клубния си
Коментари Харесай

Официално: Холанд става играч на Манчестър Сити от 1 юли

Шампионът на Англия Манчестър Сити разгласи публично на клубния си уебсайт, че е постигнал съглашение с Борусия (Дортмунд) за прехвърлянето на Ерлинг Холанд. " Гражданите " оповестяват, че норвежецът ще стане техен състезател на 1 юли 2022 година, като остава само да бъдат финализирани диалозите за персоналните условия на футболиста с бъдещия му клуб.

Интерес към Холанд имаше от страна на не един и два огромни клубове в Европа, само че ето, че таман Манчестър Сити печели борбата за подписа му. В медиите в последните часове към този момент се появи информация, че младата голова машина на " жълто-черните " от Дортмунд към този момент е минал медицинските прегледи преди окончателния трансфер в новия си тим. От Сити ще платят освобождаващата уговорка, записана в контракта на играча с Борусия, която е на стойност 75 милиона евро (63 милиона паунда). Сайтът Transfermarkt прави оценка норвежката звезда сега на 150 милиона евро.

Договорът на Холанд с Борусия изтичаше на 30 юни 2024 година. Този сезон 21-годишният норвежец пропусна мачове поради травми, само че въпреки всичко заби 21 гола в Бундеслигата и 28 във всички шампионати в общо 29 срещи. Той има и 8 асистенции в немското състезание.

Холанд облече фланелката на дортмундци през януари 2020 година, когато Борусия го купи от Република България Залцбург за 20 милиона евро. С екипа на немския гранд Холанд има общо 85 гола в 88 мача. В професионалната си кариера е играл още за норвежките клубове Брайне и Молде.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР