Шампионът Лудогорец започна пръв от всички отбори у нас подготовката

...
Шампионът Лудогорец започна пръв от всички отбори у нас подготовката
Коментари Харесай

"Лудогорец" назначи Моци за технически директор

Шампионът " Лудогорец " стартира пръв от всички тимове у нас подготовката си за сезон 2021/22. Днес управлението на клуба показа първите си две попълнения, както и новия механически шеф - досегашният бранител на отбора Козмин Моци. Той ще бъде пръв асистент на спортния директор Георги Караманджуков.

" Това е тежка отговорност на неговия тил. Нормално е да има човек, който да помага (б.ред. - на Караманджуков). Моци ще е компактно до тима. Ще оказва помощ на треньора, ще разчитаме на неговия опит. " Лудогорец " е в сложен интервал. Имаме си нашите съмнения. Разчитаме, че Моци ще помогне този развой да премине оптимално бързо. Той ще е и ново попъпление на тима на ветерани. Има упоритости там ", съобщи изпълнителният шеф на " Лудогорец " Ангел Петричев. Самият Моци разяснява: " Мислил съм от много време за този вид. Малко ми е тежко началото. От 20 години съм правил едно и също. Сега от тази страна работата е малко по-различна. Искам да реализира същите триумфи като механически шеф, като тези, които реализирах като футболист ".

Първите нови играчи са португалският отбранителен халф Клод Гонсалвеш и нидерландският вратар Серджио Падт , който бе контрактуван още при започване на годината. Той идва от " Грьонинген " като свободен сътрудник. " Лудогорец " опита да притегли Падт още през зимния трансферен прозорец против алегорична сума, само че получи отвод от нидерландския клуб. При представянето си вратарят съобщи: " Лудогорец " желае да играе в Шампионска лига. Аз също желая да играя в Шампионска лига. Сплавта се получи на момента и нямаше проблеми да се разберем. "

А Гонсалвеш, някогашен юношески национал на Португалия и играл в " Жил Висенте ", и френските " Аячо " и " Троа ", разяснява: " Знам за " Лудогорец ", тъй като е доста добър тим, който постоянно играе в Европа. Искам да съм част от един шампионски тим ".

Треньорът Валдас Дамбраускас обаче съобщи, че желае и още попълнения. " Бързо мина тази отмора. Сега стартира новия сезон, би трябвало да спечелим още веднъж купата. Ще дадем късмет на всеки. Ще дадем късмет и на младите. Ще имаме още някои нови играчи. През следващия месец би трябвало да създадем доста неща, да свършим доста работа. Трябва да станем тим на терена, само че и отвън него ", сподели литовецът.

На конференцията стана ясно, че " Лудогорец " се е договорил с " Каляри " да задържи Кирил Десподов за още един сезон . Чака се обаче и решението на самия национал, към който има интерес от клубове от Англия, Испания, Турция и Австрия.

Капитанът на " Лудогорец " Антон Недялков пък съобщи, че към този момент е на 90% възобновен от контузията, получена при започване на март.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР