Шампионът Лудогорец и вицешампионът ЦСКА заминаха за Австрия, където ще

...
Шампионът Лудогорец и вицешампионът ЦСКА заминаха за Австрия, където ще
Коментари Харесай

Лудогорец и ЦСКА са в Австрия

Шампионът Лудогорец и вицешампионът ЦСКА отпътуваха за Австрия, където ще протече главната част от лятната им подготовка.

Тимът на Анте Шимунджа ще играе контроли с Нюрнберг, Ференцварош, Гройтер Фюрт и Линц, с цел да е подготвен за новия сезон, който открива против черногорския отличник Сутиеска на старта на пресявките в Шампионската лига.

Изпълнителният шеф на " орлите " Ангел Петричев разгласи, че задачата и тази година е влизане в групите в Шампионската лига.

" Първият лагер завърши, беше тежко, в този момент ще е още по-тежко. Надявам се треньорският щаб да си свърши работата и да сме подготвени оптимално добре за евротурнирите. Тази година почивката е малко, времето за подготовка не е задоволително, липсват доста национали, много сложна конюнктура, само че каквото - такова. Договорили сме съществени контроли, в които ще забележим до каква степен сме стигнали и се надявам, като се приберем в България, да сме подготвени за първия мач ", разгласи Петричев.

ЦСКА отлетя в ранни зори за Инсбрук. В групата не попаднаха младият вратар Илия Шаламанов и контузените Бисмарк Чарлс и Митко Митков. С тима потегли младият бранител Йоан Бауренски, а националът на Люксембург Енес Махмутович ще се включи в лагера през днешния ден. Останалите национали - Иван Турицов, Георги Йомов, Яник Вилдсхут и Жорди Кайседо, са получили от треньора Саша Илич спомагателна отмора и ще се причислят в понеделник.

Илич призна, че се чакат две нови попълнения още на лагера в Австрия. Утре в Йенбах " алените " ще изиграят първата си контрола против немския Гройтер Фюрт.

" Доволни сме от жребия за Европа. Определено сме любимец, само че нямаме право да подценяваме нашия противник, тъй като всяка неточност може да бъде осъдена. Имаме един месец да се подготвим и да бъдем на равнището, което се чака от нас в Европа и в шампионата ", съобщи Саша Илич.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР