Шампионът Ливърпул се изправя срещу носителя на Купата на Англия

...
Шампионът Ливърпул се изправя срещу носителя на Купата на Англия
Коментари Харесай

Ливърпул срещу Арсенал в сблъсък за първия трофей в Англия

Шампионът Ливърпул се изправя против носителя на Купата на Англия в конфликт за " Къмюнити Шийлд ". Първият формален мач за сезон 2020/21 идва единствено 35 дни след последния дуел за предишния.

И двата тима започнаха относително скоро предсезонната си подготовка, която ще е по-кратка от нормално. Мърсисайдци стартираха малко по-рано и изиграха две контроли, до момента в който днешният им противник е направил единствено няколко тренировки.

Юрген Клоп ще разчита на главните си играчи. В нахлуване са Фирмино, Салах и Мане. В състава не са контузените Джордан Хендерсън, Трент Александър-Арнолд и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Новото попълнение Константинос Цимикас е на пейката.

Артета е заложил на Емилиано Мартинес на вратата, макар че Бернд Лено е възобновен. Айнсли Мейтланд-Найлс е титуляр на 23-ия си рожден ден, а в стартовия състав са и младите Букая Сака и Еди Нкетиа. Мохамед Елнени ще изиграе първия си мач за Арсенал от 2019 година Александре Лаказет и Никола Пепе не са в групата, защото са в изолираност.

АРСЕНАЛ - ЛИВЪРПУЛ

АРСЕНАЛ: Мартинес, Белерин, Луис, Холдинг, Тиърни, Мейтланд-Найлс, Елмени, Джака, Сака, Нкетиа, Обамеянг

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Уилямс, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Милнър, Вайналдум, Мане, Фирмино, Салах

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР