Шампанското в ГЕРБ ще горчи, гладни войни идват в БСП,

...
Шампанското в ГЕРБ ще горчи, гладни войни идват в БСП,
Коментари Харесай

Борисов врътна номера на барон Мюнхаузен

Шампанското в ГЕРБ ще горчи, гладни войни идват в Българска социалистическа партия, младите в Движение за права и свободи загряват, Вътрешна македонска революционна организация поръчва фанфари   
" Приключенията на барон Мюнхаузен " може би е новата настолна книга за Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ безусловно повтори номера на немския барон и изтегли своята партия от блатото като самичък се хвана за косата (която дори няма). Лично се нагърби с предизборната акция, набута в джипа си най-големите симпатяги от партията, остави Цветанов да виси в частния асансьор, и кръстоса надлъж и нашир страната. Като резултат обърна мача, по този начин, както обичаните му Реал и Левски не съумяха нито един път този сезон.
Тактиката му е елементарна , с всяка своя поява внушава, че до момента в който е на власт, нещо се строи и прави, заводите никнат като гъби, заплатите порастват, младите се връщат. Враговете му, колкото отляво, толкоз и от жълтите павета,  пък единствено хейтят. Те са злобни и гладни, той е мил и великодушен откъм обещания.  

Борисов опъва настойчиво и струната на естествения боязън на българина от незнайното . Все отново единствено ние имаме сентенция, че  на нов шеф и малко прасе човек в никакъв случай не трябва да се радва.

" Оляхме се с Апартаментгейт, имаме доста тресчици за дялане, само че най-малко към този момент свикнахте с нас, а кой може да предвижда какво ще се случи, когато някогашните комунисти вземат властта? ", натъртва непрекъснато министър председателят. И дружно с тандема Томислав Дончев - Владислав Горанов образува новата Хвърковата чета, която отвори торбата с обещания за цяла България. От Кърджали до Враца и морето.

При това в съответни числа и периоди.

Като умел занаятчия на картите Борисов блъфира ловко и с изказванието, че му готвят нов комплот по сюжета от Костинборд.

Сега, каквато и крайна изненада да подреден съперниците му, ще звучи в подтекста на предстоящ компромат.
Колкото и пресилено да звучи, офанзивата на Борисов е най-логичното пояснение за обрата в социологическите прогнози, които преди седмица в един глас даваха задатък, въпреки и с малко, на Българска социалистическа партия за вота на 26 май.

Минути преди финала, министър председателят обърна мача и повеждайки в резултата, попари очакванията на агитката за предварителни избори

И в това време занапред разпали интригата по какъв начин Борисов ще подходи към всички в партията, които сега са в недружелюбност. И най-много Цветан Цветанов, за който министър председателят разгласи, че обича като дете. Но към този момент не е обичаният му възпитаник, тъй като вместо да носи мед, полива с катран. Готви ли Борисов отдръпването си от огромната игра или това е тактичност за успиване? Предстои да забележим. Имената на допустимите наследници към този момент се шептят от уста на уста из цялата страна. Но дружно с тях вървят и залозите за идния черен лист на Борисов. За тези, които в очакване на кметските избори вместо зелен светофар ще получат синя лампа. Затова и чаканото следизборно шампанско в ГЕРБ за мнозина ще е много горчива.       

Голям плач и късане на ризи ще има и в Българска социалистическа партия,  в случай че социалистите претърпят провал на 26 май. Загуба и народен представител по-малко от ГЕРБ ще вдигнат на нож всички съперници на водача Корнелия Нинова.  Да не забравяме, че поради нейната партизанска тактичност " алените " си зарязаха депутатските заплати и в този момент са по-гладни и зли от всеки път.
И незабелязано ще стигнат до прозрението на своя отблъснат от Корнелия съпартиец милионер Георги Гергов, че концепциите са хубаво нещо, само че би трябвало и да се яде. А софрата на властта изисква жертви.
За третата мощ Движение за права и свободи нещата са ясни и лесни, единствено поисканата амнистия от Доган е нов колорит. Младата промяна решително крачи към Брюксел. А дразнителите от ДОСТ на авариралия Лютви Местан въобще ги няма на пистата. Колко мандата ще вземе придвижването зависи единствено от това дали ще употребява партийния капацитет единствено за себе си или ще оказва помощ на закъсали другари.

С фанфари върви към 26 май Вътрешна македонска революционна организация,  която май ще се окаже, че коства колкото всички останали патриотични обединения вкупом. За " войводите " работят и всички конфликти по линията на " неприятните роми ", които крадат и бият. Джамбазки и компания цепят въздуха със закани и обещания, които сгряват душата на пострадалите, само че разпалват застрашително ромската жадност за отплата.  
Сега звучи като смешка, само че нищо чудно малко познатата групировка " Възраждане " на някогашния управителен кадър на Вътрешна македонска революционна организация Костадин Костадинов да се приближи по резултат до НФСБ и Атака.

Само милостиви социалози дават късмет за мандат на " Демократична България ". Ако това обаче не се случи, предстоят мощни центробежни сили и в тази жълтопаветна коалиция. Все отново десните, които не харесват ГЕРБ, несъмнено ще се усетят, че 

със старите втръснали " пеперуди " проспериращ бардак няма по какъв начин да се получи.    

Нищо няма по какъв начин да загуби в неделя Веселин Марешки . Дори да не вземе мандат, социолозите дават на Воля прекомерно порядъчен резултат. Което прави партията на предприемача мечтан съдружник или най-малко патерица за всеки идващ избор.

Най-забавното е, че измежду значителните фактори за евроизборите са синоптиците и дългите празници. Въпросът какъв брой ще отидат за гъби и в поевтинялата Гърция и какъв брой ще стигнат до урните в огромна степен може да пренареди съотношението на силите.
Но занапред може да се каже, че и слънце да грее, и дъжд да вали, във въздуха не мирише на гражданска война. 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР