Сградата на театъра в Мариупол, където стотици потърсиха защита от

...
Сградата на театъра в Мариупол, където стотици потърсиха защита от
Коментари Харесай

Сградата на театъра в Мариупол е била бомбардирана, има жертви

Сградата на театъра в Мариупол, където стотици потърсиха отбрана от съветските въздушни удари, е била бомбардирана. Това оповестиха от градския съвет, представени от Си Ен Ен. Зданието е било изумено от снаряд и е понесло огромни вреди, показва американската медия, която е удостоверила информацията от сателитни фотоси. На тях се вижда и огромен пожар, избухнал след гърмежа.

От градския съвет на Мариупол показват, че към момента не може да се удостовери броят на починалите при удара против театъра, който е в самото сърце на обитаемото място.

Руски удари против цивилни, бягащи от обсадения украински град Мариупол, са довели до жертви, съобщи Франс прес, като цитира изказване на украинската войска. Конвой от мирни жители, насочващ се към Запорожка област, е бил обстрелян с ракетни системи “Град " към 15:30 ч., заяви армията в " Телеграм ", като разгласява фотография на ранено и окървавено дете, написа Българска телеграфна агенция.

Ранените са минимум петима, в това число едно дете, оповестява Ройтерс. Губернаторът на Запорожка област разгласява фотоси, на които се вижда обиден от обстрела бял автомобил и упрекна съветските сили, че са обстреляли напускащите града с артилерия.

Хуманитарният кулоар, по който се движат колоните от транспортни средства, свързва Мариупол със Запорожка област.

Русия отхвърля да нанася удари против цивилни.

Междувременно 10 души, наредили се на опашка за самун в украинския град Чернигов, починаха тази заран при съветски обстрел, съобщи Франс прес, като цитира изказване на украинската прокуратура.

Започнато е разследване за предумишлени убийства, осъществени с огнестрелно оръжие, прибавя прокуратурата.

Чернигов е стратегически град на север от Киев, покрай границата с Беларус. Той беше подложен на тежък обстрел от съветската авиация след началото на офанзивата против Украйна, напомня Агенция Франс Прес.

На 8 март трима възрастни починаха и три деца бяха ранени след експлоадирането на противопехотна мина в региона на града, намиращ се на 150 км от Киев, заяви украинският омбудсман Людмила Денисова. 

Това е първият случай след началото на съветското настъпление, при който украински представител оповестява публично за жертви на противопехотни мини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР