Сготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които повечето хора

...
Сготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които повечето хора
Коментари Харесай

Как да си сготвим омар

Сготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които множеството хора настояват, че в миналото са вкусвали. Повечето фенове на омари ги харесват сготвени на пара и цели. Но можете да приготвите доста вкусни неща с омар – салати, супи, ризото и сандвичи.

Някои хора считат, че сваряването на омар, до момента в който е жив, не го кара да изпитва болежка, защото нервната му система е прекомерно елементарна и той не изпитва болежка. Правени са доста проучвания, с цел да се стигне до извода кой е най-хуманният метод за сваряване на омар.

Смята се, че е по-хуманно да се постави омарът във фризер за десетина минути, преди да се постави във врящата вода. За да сварите омар, ще се нуждаете от огромна тенджера с похлупак. Налива се задоволително вода в съда, тъй че да покрие напълно омара.

Добавят се 2 чаени лъжички морска сол на всеки 2 литра вода. Омарът се потопява във врящата вода с главата надолу. Съдът се покрива с похлупак и откакто водата заври още веднъж, огънят се понижава и омарът ври на муден огън. Омарът се вари 10 до 16 минути.

 Морски блага

След като се свари, омарът се отцежда от водата и се сервира парещ.

Готвенето на омар на пара не изисква огромни старания, а резултатът е в действителност впечатляващ. За да приготвите омар на пара, се изисква повече време, в сравнение с за сваряването му. Но приготвеният на пара омар е по-вкусен съгласно някои хора, в сравнение с свареният.

Когато приготвяте омар на пара, би трябвало да имате бездънен съд. В него налейте вода и прибавете 2 чаени лъжички морска сол на всеки 2 литра вода, а от горната страна сложете гевгир. В него би трябвало да сложите омара, откакто водата заври. Покрива се с похлупак и откакто заври, се понижава котлонът. Омарът е подготвен след към 20 минути. Вади се, отцежда се и се сервира.

Печеният омар също е доста апетитен. Той се сварява за към 5 минути и по-късно се отцежда. Слага се да легне по тил в тава и се поставя в авансово загрята на 200 градуса фурна.

 Готвене на омар

Преди това обаче се пробива с нож в средата и се отстранява черната вена, която минава към опашката, както и зеленикавите елементи в региона на главата, зад очите, а също по този начин и пясъчната торбичка, която се намира в региона на главата и тялото. Омарът се полива с разтопено масло и сок от лимон и се пече, до момента в който месото омекне. Сервира се незабавно.

Не би трябвало да оставяте омара прекомерно дълго нито във вода, нито на пара, нито във фурната. Това ще провокира понижаване на размера на вкусното месо, както и загуба на фантастичния му мирис.

За да сте сигурни, че омарът към този момент е подготвен, гледайте черупката му – тя би трябвало да стане блестящо алена. Можете да разберете, че омарът е подготвен, в случай че дръпнете антените му – те се откъсват елементарно, когато омарът е подготвен. Месото на готовия омар е бяло.

От омара се употребяват опашката и двете щипки. Малки късчета месо могат да бъдат открити в крачетата и в останалите елементи на тялото.

Не би трябвало да консумирате черупката, пясъчната торбичка зад очите, черната вена, която минава към опашката, както и зеленикавите елементи в региона на главата и тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР