Сглобката ще издържи много по-дълго, отколкото много хора предполагат. Тази

...
Сглобката ще издържи много по-дълго, отколкото много хора предполагат. Тази
Коментари Харесай

Колко ще издържи сглобката в управлението? Политолог даде отговора

Сглобката ще издържи доста по-дълго, в сравнение с доста хора допускат. Тази сбита прогноза за ръководещите сега политически обединения направи пред БНР политологът Георги Киряков.

" Още от началото са си коалиция, по отношение на елементарния факт, че са болшинство. Имаше стеснителност поради дългогодишните борби посред им да го нарекат с същинското му име ", изясни той.
-->
Относно квотното и партийно систематизиране на постове и позиции в разнообразни институции и регулатори на фона на поръчките за професионализъм Киряков уточни, че " би трябвало да падне и тази преграда пред тях – няма експерти при политическо болшинство ".

" Важното е, че това болшинство би трябвало да утвърждава, да управлява, да поправя тези политики, в случай че те вървят в неверна посока. "

Подкрепата на Движение за права и свободи е нужна за проевропейска конституционна промяна, тъй като към момента не сме изцяло интегрирани в европейските полезности, означи Георги Киряков.

" Въпреки всички опасения, че ГЕРБ ще удуши Политическа партия и Демократична България, че ще ги унищожи, че ще ги занули – няма такива индикации на този стадий. Има дребен спад на поддръжка, само че те е този, от който доста от тях се притесняваха. ГЕРБ много са се обрали поведенчески и на реторично равнище. Приемат неща, които си мислехме, че са немислими, че ще одобряват. Включително ролята си, въпреки и насилствено, на второстепенна политическа мощ, тъй като мандатът не е в тях ", разяснява политологът.

Не е съдбовна стъпка в това Борисов да оглави външната комисия, счита Киряков. Според него по-скоро е била проблематична стъпката Пеевски да взе участие в конституционната комисия.

И най-харизматичната персона да повдигнат ГЕРБ, съотношението на силите в София е такова, че разликата е в интерес на ПП-ДБ, даже с кандидатурата на Васил Терзиев, посочи още политологът. " Тази разлика е нестопяема до изборите. "

Възможно е след локалните избори сглобката да се осъществя и на локално равнище, тъй като задачата е една и съща – " връщането на България в пронатовските, проевропейските коловози, от които се пробваха да ни изкарат ред служебни държавни управления и президентството ", сподели още в разбора си Георги Киряков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР