Сезонът в Премиер лигата на Русия почти сигурно няма да

...
Сезонът в Премиер лигата на Русия почти сигурно няма да
Коментари Харесай

Сезонът в Русия няма да бъде доигран

Сезонът в Премиер лигата на Русия съвсем несъмнено няма да бъде доигран, твърди " Спорт-Експрес ". Авторитетното издание написа, че окончателното решение ще бъде оповестено на 15 май на съвещание на Изпълкома на Руския футболен съюз. Шефовете на централата са взели поради мнението на множеството от клубовете в РПЛ, които са срещу подновяването на шампионата.

Генералният секретар на РФС Александър Алаев още преди няколко дни описа за сюжета, който се разисква. Убедителният лидер в класирането Зенит ще бъде разгласен за първенец, вторият Локомотив (Москва) ще завоюва директна квота за Шампионската лига, а третият Краснодар ще се включи в квалификациите на шампионата. В групите на Лига Европа ще играе Ростов на Ивелин Попов, до момента в който ЦСКА (Москва) и Динамо (Москва) ще започват в предварителните кръгове.

РПЛ завершит чемпионат-2019/20 досрочно.https://t.co/dJcCG523yu pic.twitter.com/8jNR2tKd1q
— Спорт-Экспресс (@sportexpress) 6 май 2020 година Последните два тима в класирането - Криля Советов и Ахмат, няма да изпаднат. През идващия сезон във ФНЛ - второто равнище на съветския футбол, тимовете ще са 18, а не 16, както до момента. Съставът на дивизията ще бъде запълнен от Ротор (Волгоград) и Химки, в случай че получат лиценз.

Идеята за краткотрайно връщане на системата " прилет-есен " не е била утвърдена от клубовете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР