Северномакедонският нападател Горан Пандев отбеляза два гола за успеха с

...
Северномакедонският нападател Горан Пандев отбеляза два гола за успеха с
Коментари Харесай

Горан Пандев вдъхнови Дженоа за първа победа над Наполи от 2012 година

Северномакедонският нападател Горан Пандев означи два гола за триумфа с 2:1 над Наполи в дуел от 21-ия кръг на Серия А. Така " грифоните " реализираха първи триумф над неаполитанците от 2012 година насам. Успехът е трети следващ за Дженоа, като отборът се изкачва в класирането и към този момент е 11-и с 24 точки. Наполи пък остана пети с 40.

Генуезците изковаха триумфа си през първата част, като се възползваха от грешките на гостите. Пандев откри в 11-ата минута, откакто беше изведен в наказателното поле и с удар към близката греда направи 1:0. Наполи търсеше изравнителен гол, само че отборът на Дженаро Гатузо не създаваше рискови състояние, макар многото удари към вратата на Матия Перин. Така се стигна до 26-ата минута. Диего Деме загуби топката, което разреши на Миха Зайц да потърси останалия самичък в наказателното поле Пандев. Северномакедонецът пое топката, завъртя се и с прецизен удар удвои.

През втората част Наполи натисна своя противник, само че генуезците се бранеха добре. В 66-ата минута Лоренцо Инсиние стреля рисково с десния крайник, топката рикошира, само че попадна право в ръцете на Матия Перин. В 70-ата минута вратарят на Дженоа с нова блестяща изява отрази удар на Диего Деме и резервира резултата. С наближаването на края на мача нервите започнаха да взимат връх на терена. Между нападателя на Наполи Виктор Осимен и футболист на Дженоа породи напрежение, което обаче беше потушено след бърза интервенция на Никола Максимович. В 79-ата минута защитата на Дженоа въпреки всичко се пропука, което разреши на Матео Политано да се разпише за 1:2. Това обаче беше всичко в този мач и по този начин Дженоа продължи с изумителното си показване, откогато тимът беше стихотворец от Давиде Балардини.

Серия А 21 кръг, събота 6 февруари  Дженоа 2:1краен резулат  Наполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР