Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова своята партия да ускори

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова своята партия да ускори
Коментари Харесай

Ким Чен Ун призова към ускорена подготовка за война

Севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани своята партия да " форсира " подготовката за война, в това число нуклеарната си стратегия, оповестиха държавните медии в четвъртък. Призивът му пристигна единствено седмица откакто Ким предизвести, че Пхенян няма да се поколебае да предприеме нуклеарна офанзива, в случай че бъде " предизвикан " с нуклеарни оръжия.


Ким направи мненията на настояща партийна среща в края на годината, където се чака да разкрие основни политически решения за 2024 година Той изиска от партията " да форсира в допълнение подготовката за война " във всички браншове, в това число нуклеарни оръжия и гражданска отбрана, заяви формалната Корейска централна новинарска организация на Пхенян. Той също по този начин акцентира, че " военната обстановка " на Корейския полуостров е станала " рискова " заради " невижданата " борба с Вашингтон.

Сеул, Токио и Вашингтон ускориха съдействието в региона на защитата в лицето на рекордната поредност от оръжейни проби от Пхенян тази година и неотдавна задействаха система за шерване на данни в действително време за изстрелванията на севернокорейски ракети.

По-рано този месец американска атомна подводница дойде в южнокорейския пристанищен град Пусан и Вашингтон изпрати своите бомбардировачи с огромен обхват на учения със Сеул и Токио. Северът разказа присъединяване на стратегически активи на Съединени американски щати - като бомбардировачи B-52 - в взаимни учения на Корейския полуостров като " умишлени провокативни ходове на Съединени американски щати за нуклеарна война ". Тази година Пхенян сполучливо изстреля разследващ спътник, закрепи статута си на нуклеарна мощ в своята конституция и изстреля най-модерната междуконтинентална балистична ракета (ICBM) в своя боеприпас. По-рано тази седмица Ким дефинира 2023 година като " година на огромен поврат и огромна смяна ", в която Пхенян видя " отварящи очите победи ". Миналата седмица Агенцията за атомна сила на Организация на обединените нации съобщи, че вторият реактор в нуклеарното оборудване Йонгбьон в Северна Корея наподобява действа, като го назова „ почтено за надълбоко страдание “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР