Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да увеличи ядрения си

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да увеличи ядрения си
Коментари Харесай

Голямо обещание от Ким Чен Ун. Каза кой е врагът му


Севернокорейският водач Ким Чен Ун даде обещание да усили нуклеарния си боеприпас през новата година, с цел да задуши враждебните дейности на Съединени американски щати и Южна Корея, в послание за установяване на политиката, в което той не остави съвсем никаква опция за връщане към от дълго време закъсалите договаряния за разоръжаване.

В тирада, която пристигна в края на траялата съвсем седмица среща на неговата ръководеща Работническа партия, Ким сподели, че Вашингтон и Сеул се прицелват в неговото държавно управление, което поражда потребността му да създава още повече нуклеарни оръжия, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация в неделя.
-->
„ Сега, когато южнокорейските марионетни сили, които дефинираха КНДР като своя „ съществена войска “ и намерено тръбят за „ подготовки за война “, се трансфораха в наш безспорен зложелател, това акцентира значимостта и нуждата от всеобщо произвеждане на тактически нуклеарни оръжия и приканва за експоненциално увеличение на нуклеарния боеприпас на страната “, цитира KCNA думите на Ким

Той също по този начин даде обещание, че неговата страна ще изстреля първия си боен спътник и ще създаде нов вид междуконтинентална балистична ракета, която може да се употребява за снабдяване на бойна глава до континенталната част на Съединени американски щати.

С дребна опасност от нови наказания и проекти, които към този момент са в ход за по-нататъшно създаване на оръжия, в това число дронове, подводници и ракети, Ким се стреми да продължи да усъвършенства способността си да нанесе благонадежден нуклеарен удар против Съединени американски щати и техните съдружници, като Южна Корея и Япония.

Лидерът на Северна Корея увеличи напрежението до равнища, невиждани от години, като изстреля повече от 70 балистични ракети през 2022 година, смъкна огранечинията за потреблението на нуклеарни оръжия и сподели, че не вижда нужда да се връща на масата за договаряния за разпродажба на нуклеарния си боеприпас в подмяна на освобождение от глобите, задушаващи жалката стопанска система на неговата страна.

Неговата страна изстреля три балистични ракети с дребен обхват в последния ден на годината и по-късно изстреля още една няколко часа след началото на новата година в предизвикателна проява на мощ, която може да даде звук за по-нататъшно повишаване на напрежението. 

Ким през 2022 година се сблъска с една от най-трудните години от десетилетието си на власт на вътрешния фронт, признавайки за огнище на Covid в страна, която отхвърли интернационална помощ за ваксини. Лошото време изостри хроничния дефицит на храна и решението му да затвори границите при започване на пандемията удари дребното законна търговия, която неговата страна имаше – което провокира най-лошия спад на стопанската система от десетилетия.

Ким също по този начин наподобява подготвен да организира първия си нуклеарен опит от 2017 година насам, до момента в който се стреми да миниатюризира бойни глави за тактически оръжия, с цел да удари Южна Корея и Япония, които са хазаин на по-голямата част от американските войски в Азия.

Съединени американски щати, Южна Корея и Япония дадоха обещание строго, координирано наказване, в случай че Ким тества нуклеарно оръжие. Но годините на наказания и изолираност не съумяха да накарат Ким да промени курса. Сега съвсем няма късмет Русия или Китай, които имат право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да поддържат нови ограничения против Северна Корея, както направиха през 2017 година по време на вълна от проби, които провокираха световна угриженост.

По информация на bloombergtv.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР