Севернокорейският лидер Ким Чен-ун издаде директива за подготовка за война

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун издаде директива за подготовка за война
Коментари Харесай

Ким Чен-ун издаде директива за подготовка за война

Севернокорейският водач Ким Чен-ун издаде инструкция за подготовка за война и произвеждане на оръжия, заяви държавната организация. Новината идва откакто Ким Чен-ун смени на поста най-висшия боен.

Решението е оповестено на съвещание на Централния боен комитет, на което Ким Чен-ун споделя, че ограниченията са против неназовани от него врагове. Доклад на Организация на обединените нации сочи, че Северна Корея продължава да създава нуклеарни оръжия през 2023 година и да заобикаля глобите на Организация на обединените нации, които целят да пресечен финансирането на програмата за нуклеарни и балистични ракети на Пхенян, оповестява.

След рекордно равнище на кибер обири през 2022 година, оценено на 1,7 милиарда $, съгласно известията хакерите от КНДР продължиха сполучливо да се насочват към кибер криптовалута и други финансови тържища в международен мащаб “, пишат самостоятелни наблюдаващи.

Наблюдателите, които рапортуват на Съвета два пъти годишно, преди този момент са упреквали Северна Корея, че употребява хакерски атаки, с цел да подкрепи финансирането на своите нуклеарни и ракетни стратегии. Северна Корея отхвърли обвиняванията за хакерство или други хакерски атаки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР