Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е завършил официалното си посещение на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е завършил официалното си посещение на
Коментари Харесай

Посещението на Ким Чен-ун в Русия е приключило

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е " приключил формалното си посещаване на благосклонност " в Русия и се е завърнал вкъщи, оповестиха държавните медии, като прибавиха, че пътуването е " отворило нова глава " във връзките сред Пхенян и Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

Обиколката на Ким в съветския Далечен изток, която включваше среща на върха с съветския президент Владимир Путин, разпали опасенията на Запада, че изолираният, нуклеарно въоръжен Пхенян може да даде на Москва оръжия за войната ѝ в Украйна.



По време на пътуването севернокорейският водач инспектира всичко - от съветски галактически ракети до подводници. Шестдневното му посещаване включваше и алегорична замяна на пушки с Путин, като Ким съобщи, че двустранните връзки с Русия са негов " приоритет номер едно ".

Корейската централна осведомителна организация на Пхенян заяви, че Ким е " приключил формалното си посещаване в Руската федерация и е минал през железопътната, гранична гара Туманган, рано сутринта на 18 септември.

По време на деветдневната си обиколка Ким " задълбочи още повече другарските връзки и другарските връзки с съветския президент Путин... и отвори нова глава в развиването на връзките сред КНДР и Русия ", се споделя още в известието.



И Северна Корея, и Русия са подложени на световни наказания - Москва поради нашествието си в Украйна, а Пхенян - поради опитите си с нуклеарно оръжие.

Русия желае запасите от артилерийски снаряди на Северна Корея да бъдат употребявани в Украйна, до момента в който Пхенян търси помощ със сателитни технологии и модернизиране на военното си съоръжение от руската ера, споделят специалисти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР