Севернокорейски войник избяга в Южна Корея тази сутрин през силно

...
Севернокорейски войник избяга в Южна Корея тази сутрин през силно
Коментари Харесай

Войник от Северна Корея избяга през границата с Южна Корея  

Севернокорейски боец избяга в Южна Корея тази заран през мощно охраняваната сухоземна граница и демилитаризираната зона сред двете страни, съобщи организация Йонхап, цитирайки представител на генералния щаб на въоръжените сили в Сеул.

Това е втори сходен случай на границата по 38-ия паралел за малко повече от месец. На 13 ноември различен севернокорейски боец бе прострелян и тежко ранен от някогашните си сътрудници след зрелищно бягство през демилитаризираната зона при Панминчжон. Той към момента е в болница в Южна Корея, откакто бе ранен от патрони на пет места.

Войникът с невисок чин се появил ненадейно пред южнокорейски пост в западния бранш на границата в 8:03 ч локално време тази заран, възползвайки се от гъстата мъгла. Там бил арестуван и сега " съответните органи " обясняват неговите планове.

Първоначално бе обявено, че този път случаят се е разминал без пукотевица, само че по-късно Йонхап съобщи, че южнокорейските граничари са дали към 20 изстрела по севернокорейските бойци, които издирвали беглеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР