Северноатлантическият съюз спря изцяло практическото сътрудничество с Русия по военна

...
Северноатлантическият съюз спря изцяло практическото сътрудничество с Русия по военна
Коментари Харесай

Руски дипломат: Русия не вижда спънки за диалог с НАТО, но пактът не прави нищо по въпроса

Северноатлантическият съюз спря напълно практическото съдействие с Русия по военна линия и няма подготвеност за градивен разговор в Съвета Русия-НАТО. Вместо това пактът е поел курс към " усилване по източния фланг против несъществуваща опасност ". Това декларира в изявление за " Известия " някогашният дипломат на Русия в НАТО Александър Грушко, назначен неотдавна от президента Владимир Путин за зам.-външен министър.

Според изданието Путин още не е назначил нов дипломат в НАТО вместо Грушко и може да намали публично равнището на посланичество до краткотраен шарже д`афер, съобщи Българска телеграфна агенция.

От становище на Русия няма никакви пречки за съдействие, само че НАТО не предлага тематики за полемики, които биха могли да подобрят обстановката в двустранните връзки, споделя Грушко. " Ръководството на алианса обича да приказва за потребността от деескалация, попречване на рискови военни произшествия и погрешен съвместен прочит на желанията, само че не прави нищо, с цел да възвърне естествените връзки по военна линия ", прибавя съветският посланик.

Никоя организация, даже най-силната, не може да подсигурява своята лична сигурност. Няма по какъв начин да се оградиш от останалия свят и да строиш островчета на сигурност. Само равноправно съдействие с всички международни играчи, в това число Русия, може да насочи нещата към схеми на взаимоотношение, посредством които в действителност да се оправим с всичките многочислени закани, акцентира Грушко.

Събеседници на вестника в НАТО удостоверили, че военнополитическият блок няма подготвеност да възвърне " естествените връзки " с Москва. Пресслужбата на пакта декларирала, че характерът на връзките му с федерацията и стремежът към партньорство ще зависят от възможна " ясна, градивна смяна в дейностите на Русия, показваща, че се съблюдават интернационалното право, интернационалните задължения и отговорности на Русия ".

" Докато това не стане, не можем да работим и отсега нататък, както нормално ", споделили в НАТО.

При все това общата опасност в лицето на интернационалния тероризъм и проведената престъпност, неустойчивостта в Близкия изток и на Корейския полуостров по един или различен метод ще принуждават НАТО да поддържа контакти с Русия. Това призна тези дни и генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в коридорите на Мюнхенската конференция, добавя в. " Известия ".

Предварителните данни за осъществяването на държавната отбранителна поръчка в Русия демонстрират, че ще бъде осъществено минимум 97,5 % от набелязаното. Президентът Путин към този момент е подписал новата държавна стратегия за въоръжаване, осведоми в изявление за " Комерсант " вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който към този момент шест години дава отговор в държавното управление за всичко, обвързвано с отбранителната дарба на Руската федерация.

Сред присъщите белези на новия документ Рогозин загатва и " една колосална отлика " от миналата стратегия - планът е бил поправен въз основа на данните, получени при приложимост на съветски оръжия от военния контингент на Москва в Сирия.

Направена бе сложна оценка на оръжията и техниката в бойни условия, успеваемостта на новите системи и комплекси в рискови външни условия. Това визира най-много температурните режими, статичните и динамичните индикатори на запрашване. Използвани бяха общо над 200 вида оръжия и техника. Робототехника, интелектуални системи, ударни и разследващи дронове, отбрана на самолети от огнево поразяване - всичко това го има в новата държавна стратегия за въоръжаване, показва съветският вицепремиер.

Той подчертава върху потреблението на прецизни муниции от съветските сили: " При бойни дейности в градски условия използването на неуправляеми муниции крие риск от загуби измежду мирното население, което усилва поддръжката за въоръжените бандити. За да се избегне това, би трябвало, както споделят ловците, да уцелиш катеричката в окото - по-добре един скъпоструващ, само че акуратен удар, в сравнение с 100 безразборни. "

" Не бива да си затваряме очите и пред обстоятелството, че НАТО усилва своя силов капацитет, Съединени американски щати осъществят концепцията за " световен удар ", има планове за разполагане на оръжия в космоса и се развиват стратегически неядрени системи от прецизни оръжия. Ще имаме заслужен отговор за всичко това, повярвайте! ", прибавя съветският общественик пред " Комерсант ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР