Северна Македония пренесе "футболната си приказка" и по време на

...
Северна Македония пренесе "футболната си приказка" и по време на
Коментари Харесай

Бабунски след огромния триумф: Искаме Северна Македония на Мондиал!

Северна Македония придвижи "футболната си приказка " и по време на международните квалификации след присъединяване на UEFA EURO 2020. Западните ни съседи съумяха, а в този момент македонците ще се изправят против Португалия на Иберийския полуостров, като един от двата отбора ще взе участие на идния конгрес в Катар в последните месеци от 2022-а година.

Бившият нападател на Ботев Враца и сегашен на унгарския Дебрецен - Дориан Бабунски, приказва за Gong.bg след триумфа на Северна Македония в Палермо, където с попадение в края на мача те съумяха да си обезпечат среща с иберийците в Порто на 29-и март.

Бабунски изгледа мача от скамейката, само че призна, че страстите в тима са на извънредно високи равнища и си пожела да дебютира против португалците и неговият тим да се класира на интернационалния конгрес.

"Първото нещо, което ми идва на разум, когато чувствам страстите си в този момент, е, че се гордея с всички нас. Тези играчи чакаха такива дни от много време и през вчерашния ден изживяхме паметен миг. Имахме доста лимитирано време за подготовка за тези срещи и беше значимо всеки един от нас да бъде изцяло съсредоточен и да даде най-хубавото от себе си на терена ", стартира Бабунски за нашата медия.

"Мисля, че направихме тъкмо това против Италия. Смятам, че ще го подобрим против Португалия. Наясно сме, че те имат изключителна мощност в нападателен проект, само че упованията са ми за доста "по-отворен " мач, в сравнение с против Италия. Вярвам, че ще имаме благоприятни условия да използваме нашите шансове и да поразим вратата на съперника. Надявам се да съумея да дебютирам и да желаеме да класираме Северна Македония за Световно състезание ", продължи някогашният нападател на Ботев Враца.

"Не бях сюрпризиран от това, което сподели Италия. Те задържаха доста топката и стреляха доста. Това беше и нашият план преди да стартира мача. Успяхме да запазим нужните равнища на централизация в нашата отбрана, а за мен беше прелестно да видя толкоз положителни играчи от близко - Верати, Имобиле, Инсиние. Най-важното нещо е, че победихме ", проучва още Бабунски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР