Северна Македония подкрепя силно политиката на отворени врати на НАТО

...
Северна Македония подкрепя силно политиката на отворени врати на НАТО
Коментари Харесай

Османи: РСМ подкрепя Финландия и Швеция за НАТО

Северна Македония поддържа мощно политиката на отворени порти на НАТО и желанието на Швеция и Финландия да се причислят към НАТО, съобщи през днешния ден ръководителят на дипломацията на Северна Македония Буяр Османи преди началото на неофициалната министерска среща на страните-членки на НАТО в Берлин, заяви за Българска телеграфна агенция организация МИА.

" Имаме тематики от значително значение и съм уверен, че всички съдружници ще покажат единение, защото това е от основно значение предвид на изменящата се обстановка със сигурността. Северна Македония като най-новата членка на НАТО мощно поддържа политиката на отворени порти, а с това и устрема на  Швеция и Финландия за участие в алианса, което съставлява значима стъпка за целокупната евроатлантическа сигурност ", съобщи Османи.

Също по този начин, акцентира Османи, Западните Балкани ще бъдат неизбежна част от бъдещата европейска архитектура на сигурност. По този метод политиката на отворени порти на НАТО и разширението на Европейски Съюз като два основни стълба, на които той се осланя, ще бъдат част от новата стратегическа идея, счита министър Османи.

Фокусът на двудневната среща  на министрите на външните работи на НАТО в Берлин е върху съветското военно навлизане в Украйна и евентуалните импликации от войната върху съдружниците, както и идната среща на върха на водачите на алианса в Мадрид. На срещата са поканени и министрите на външните работи на Швеция и Финландия, които ще се осведомят за най-новото развиване на събитията, придобивките и импликациите, свързани с  вероятното бъдещо участие на тези две страни в НАТО.  В коридорите на срещата  Османи през вчерашния ден организира двустранни срещи  с министрите на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и на Черна гора  Ранко Кривокапич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР