Северна Корея тайно доставя на Русия значителен брой артилерийски снаряди

...
Северна Корея тайно доставя на Русия значителен брой артилерийски снаряди
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея тайно доставя артилерийски снаряди на Русия

Северна Корея скрито доставя на Русия забележителен брой артилерийски снаряди за войната в Украйна, демонстрират неотдавна разкрити разследващи данни на Съединени американски щати, съобщи Си Ен Ен. Съединени американски щати упрекват КНДР, че се пробва да прикрие доставките, като основава усещането, че боеприпасите се изпращат в страни от Близкия изток или Северна Африка.

Американски чиновници считат, че тайните севернокорейски доставки и безпилотните летателни апарати и други оръжия, които Русия е придобила от Иран са още едно доказателство, че даже стандартните артилерийски арсенали на Москва са намалели по време на осеммесечните бойни дейности.

" През септември (Корейската народнодемократична република) обществено отхвърли, че има намерение да дава муниции на Русия ", съобщи координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби в изказване за Си Ен Ен.

" Нашата информация обаче демонстрира, че КНДР скрито доставя Русия със забележителен брой артилерийски снаряди, като в същото време замаскира същинската дестинация на оръжейните доставки, пробвайки се да придаде тип, че те се изпращат на страни в Близкия изток или Северна Африка. "

Разсекретената разследваща информация също по този начин не дава детайлности за това какъв брой оръжия са част от доставките или по какъв начин ще бъдат платени.

" Ще продължим да следим дали тези колета са получени ", сподели Кърби.

Припомняме, че Северна Корея заплаши Съединени американски щати с " мощни следващи ограничения ", в случай че не спре провеждането на взаимни военни учения с Южна Корея, предадеБи Би Си.

Вашингтон и Сеул започнаха в понеделник едни от най-големите си комбинирани военни учения, които ще приключат в петък.

Северна Корея също изстреля серия ракети през последните седмици в отговор на другите учения.

Това става след отчетите на разузнаването, че Пхенян се готви за първия си тест на нуклеарно оръжие от 2017 година

" Ако Съединени американски щати не престават да упорстват в сериозните военни провокации, Северна Кореяще вземе поради по-мощни следващи ограничения. Ако Вашингтонне желае никакви съществени разработки, които не дават отговор на неговите ползи в региона на сигурността, би трябвало неотложно да спре безполезните и неефективни военни учения. Ако не, ще би трябвало да поеме напълно виновността за всички последици ", се споделя в изказване на външното министерство на Северна Корея.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР