Северна Корея ще ускори развитието на своя ядрен арсенал, каза

...
Северна Корея ще ускори развитието на своя ядрен арсенал, каза
Коментари Харесай

Високо напрежение в Северна Корея: Ким Чен Ун заговори за първо използване на ядрено оръжие

Северна Корея ще форсира развиването на своя нуклеарен боеприпас, сподели водачът Ким Чен Ун, до момента в който наблюдаваше голям боен церемониал, на който бяха показани междуконтинентални балистични ракети (ICBM) и други оръжия, оповестиха държавните медии във вторник.

Парадът се организира в понеделник вечерта по време на тържествата за годишнината от основаването на въоръжените сили на Северна Корея, заяви държавната осведомителна организация KCNA, представена от Ройтерс.

Пхенян ускори оръжейните тествания и демонстрациите на военна мощност на фона на закъсалите договаряния за денуклеаризация със Съединените щати и настъпващата консервативна администрация в Южна Корея.
 В Северна Корея бедните, а не богатите живеят в мезонети, ето за какво
В Северна Корея бедните, а не богатите живеят в мезонети, ето за какво

Асансьорите в постройките постоянно не работят или изпълни липсват, а до високите етажи не стига вода

Анализатори от Съединени американски щати и Южна Корея са на мнение, че има признаци за ново строителство на единствения прочут нуклеарен полигон в Северна Корея, който е публично затворен от 2018 година, което допуска, че Пхенян може да се готви да възобнови тестванията на нуклеарни оръжия.

" Ядрените сили на нашата република би трябвало да бъдат изцяло готови да изпълнят своята виновна задача и да задействат своето неповторимо средство за въздържане когато и да е ", сподели Ким Чен Ун.

" Основната задача на нуклеарните сили на Севера е да възпират войната, само че потреблението им " в никакъв случай не може да бъде лимитирано до една задача ", добави той.

" Ако някакви сили се опитат да нарушат главните ползи на нашата страна, нашите нуклеарни сили ще би трябвало уверено да изпълнят своята непредвидена втора задача ", уточни още Ким Чен Ун.

Хонг Мин, старши теоретичен помощник в Корейския институт за национално обединяване в Сеул, сподели, че тази тирада може да алармира за смяна в нуклеарна теория на Ким Чен Ун, с цел да остави отворена опцията за " първо потребление на нуклеарно оръжие ", откакто преди този момент ограничи задачата им до въздържане и защита.
 Кои пет страни харчат най-вече пари за защита?
Кои пет страни харчат най-вече пари за защита?

Военните разноски доближават рекордно равнище през втората година от пандемията

Въпреки че не посочи какво значи " втората задача " или " фундаменталните ползи ", той уточни, че нуклеарната мощ може да бъде употребена превантивно, освен когато са атакувани, само че и при избрани условия, изясни Хонг.

Ян Му-джин, професор в Университета за севернокорейски проучвания в Сеул, сподели, че забележките на Ким може да са ориентирани към новото държавно управление на новоизбрания президент на Южна Корея Юн Сук-Йол, който предизвести за вероятни превантивни удари, в случай че офанзива от северът беше неминуем.

Преходният екип на Юн, който встъпва в служба на 10 май, разкритикува Пхенян за построяването на заплашителни оръжия, до момента в който продължава договарянията.

" Парадът потвърди, че Северна Корея външно приканва за мир и разговор през последните пет години, само че в реалност се концентрира върху създаването на средства за опасност освен за Корейския полуостров, само че и за Североизточна Азия и международния мир ", сподели заместник-говорителят Уон Ил Хи.

" Осигуряването на способността за въздържане на сериозната и действителна опасност от Северна Корея е най-спешната задача ", добави Уон Ил Хи, обещавайки да поддържа алианса на Съединени американски щати и да форсира създаването на оръжия, с цел да ускори възпирането на Сеул.

На парада беше показана най-голямата ракета в Северна Корея - Hwasong-17. Масивната ракета беше изстреляна за първи път предишния месец, само че публични лица в Южна Корея считат, че напъните за осъществяване на цялостен тест са приключили с детонация над Пхенян.

Севернокорейският вестник Rodong Sinmun разгласява фотоси, показващи Hwasong-17, както и това, което изглеждаше като хиперзвукови ракети и балистични ракети, изстрелвани от подводници (SLBM), наред с други оръжия върху камиони и ракети-носители, търкалящи се от тълпи от наблюдаващи и участници, развяващи байрак.

Шествието включваше и редици от стандартни оръжия като артилерия, ракетни установки и прототипи на танкове, плюс десетки хиляди бойци, крещящи " дълъг живот " на Ким Чен Ун.
 След Гърция и Сърбия възнамерява да се въоражи с 12 нови бойни самолета Rafale
След Гърция и Сърбия възнамерява да се въоражи с 12 нови бойни самолета Rafale

Преизбирането на Александър Вучич се оказа основно за договорката

Програмите на Северна Корея за балистични ракети и нуклеарни оръжия са неразрешени от резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които постановат наказания на страната.

В последния оръжеен тест на 16 април Ким наблюдаваше изстрелването на ракети с дребен обхват, които съгласно държавните медии биха могли да доставят тактически нуклеарни оръжия.

При посещаване в Сеул предходната седмица американският делегат за Северна Корея Сунг Ким сподели, че съдружниците ще " отговорят отговорно и уверено на провокативното държание ", като в същото време акцентира готовността си да се ангажира със Северна Корея " на всички места без никакви условия ".

Северна Корея отговори, че е отворена за дипломация, само че отхвърли самодейностите на Вашингтон като неискрени предвид на това, което Пхенян вижда като " враждебна политика ", като наказания и военни учения с Юга.
 Гърция се въоръжава с три военноморски фрегати Belharra и шест бойни самолета Rafale
Гърция се въоръжава с три военноморски фрегати Belharra и шест бойни самолета Rafale

В отговор на напрежението с Турция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР