Северна Корея обучава делфини, интегрирани в нейния флот, за да

...
Северна Корея обучава делфини, интегрирани в нейния флот, за да
Коментари Харесай

Шок. Северна Корея дресира бойни делфини?

Северна Корея образова делфини, интегрирани в нейния флот, с цел да укрепи военните си качества, пише Daily Express, базирайки се на информация от Военноморския институт на Съединени американски щати.

Сателитните изображения демонстрират комплекс за образование на делфини, ситуиран във военноморската база в Нампо на западното крайбрежие на страната, оповестиха от института. В същото време се допуска, че този обект се е появил към 2015 година, защото по това време покрай корабостроителницата, близо до военноморските формирования, са зародили заграждения за животни.

Смята се, че делфините могат да откриват подводни мини.

В същото време, съгласно наличните данни, съветският флот употребява китове белуга по време на военни интервенции, а предходната година Норвегия заяви, че е намерила кит в съветска екипировка, към който също е била прикрепена камера.

Американските военни считат, че Пхенян може да употребява делфини за разкриване на експлозиви под водата или за инспекция на кабели по морското дъно.

Според Хари Казианис, старши шеф по корейските проучвания в Центъра за национални ползи, Северна Корея е способна да основава оръжия, които другите страни „ в никакъв случай не биха обмислили “.

„ Въпреки че постоянно считаме севернокорейците за небогати, гладни и стопански едва развити, техните стопански проблеми ги тласкат да основават новаторски способи, които нямат аналози у нас “, заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР