Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета, съобщиха военните в Сеул,

...
Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета, съобщиха военните в Сеул,
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла нова балистична ракета


Северна Корея изстреля " неидентифицирана балистична ракета ", оповестиха военните в Сеул, единствено няколко дни след последния си тест и преди визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис в Южна Корея.

Японската брегова защита също удостовери възможното изстрелване на балистична ракета и предизвести корабите да бъдат деликатни.

Изстрелването, което е част от рекордния брой оръжейни тествания на Северна Корея през тази година, идва и откакто разследващите служби на Южна Корея предизвестиха, че Пхенян е покрай провеждането на нов нуклеарен опит.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис би трябвало да дойде в Сеул в четвъртък на малко посещаване, по време на което ще посети мощно укрепената граница сред Северна и Южна Корея.

А тази седмица американският самолетоносач " Роналд Рейгън " организира взаимни учения с военноморските сили на Южна Корея във водите край полуострова.

Вашингтон е основен съдружник на Сеул в региона на сигурността и разполага към 28 500 военнослужещи в Южна Корея, с цел да я пази от Севера.

Двете страни от дълго време организират взаимни учения, за които упорстват, че са чисто отбранителни, само че Северна Корея ги преглежда като подготовки за инвазия, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР