Северна Корея изстреля четири балистични ракети с малък обсег към

...
Северна Корея изстреля четири балистични ракети с малък обсег към
Коментари Харесай

Пхенян изстреля нови ракети, напрежение на Корейския полуостров

Северна Корея изстреля четири балистични ракети с дребен обхват към Жълто море. Южнокорейските военни са засекли изстрелванията „ от Тонгрим, провинция Северен Пьонган, към Западно море “, се споделя в изказване на Обединения комитет на началник-щабовете на страната, употребявайки друго име за Жълто море.

Поредицата от изстрелвания на Северна Корея включваше междуконтинентална балистична ракета и една, която се приземи покрай териториалните води на Южна Корея за първи път от края на Корейската война през 1953 година.

Те прелетяха към 130 км с надморска височина от към 20 км и скорост от към 5 маха “, прибавя се в изказването на командването в Сеул. Мах съставлява пет пъти скоростта на звука.

Съединени американски щати и Южна Корея предизвестиха, че тези изстрелвания могат да доведат до нуклеарен опит на Северна Корея.

Ракетната интензивност на Пхенян идва на фона на най-големите взаимни военновъздушни учения на Съединени американски щати и Южна Корея „ Бдителна стихия ” (Vigilant Storm), които се организираха пет дни и трябваше да приключат в петък, само че бяха продължени с един ден до събота в това число . Пхенян ги дефинира като " нападателни и провокативни ". Тези учения наострят Северна Корея, която ги възприема като подготовки за навлизане.

Съединени американски щати задействаха в учението два тежки бомбардировача с огромен обхват на деяние B-1B, което се случи в последния ден от маневрите. В предишното Пхенян се гневеше от разполагането на американски стратегически оръжия като B-1B и ударни групи от самолетоносачи на или край Корейския полуостров. Въпреки че свръхзвуковият B-1B към този момент не носи нуклеарни оръжия, американските Военновъздушни сили го разказват като „ гръбнака на американските бомбардировачи с огромен обхват на деяние “. Оръжейния товар на самолета включва крилати ракети и лазерно насочвани бомби. Обсегът му пък може да бъде уголемен посредством презареждане във въздуха, което му дава опция да нанася удари на всички места по света.

Ан Чан Ил, академик по севернокорейски проучвания, сподели пред Агенция Франс Прес, че поради статута на B-1B като основен стратегически актив на Съединени американски щати, разполагането му в ученията с Южна Корея се преглежда от Северна Корея като „ забележителна опасност “.

B-1B бяха задействани, ден откакто Южна Корея подвигна бойни самолети в отговор на това, което съгласно нея е активизирането на 180 севернокорейски военни самолета. Експерти споделят, че Пхенян е изключително сензитивен към тези учения , защото неговите Военновъздушни сили са едно от най-слабите звена в армията му, на която й липсват високотехнологични реактивни самолети и подготвени пилоти
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР